Prvi čovek Super lige odbacio tvrdnje Mijailovića: Iznenađen sam izjavom predsednika Zvezde!

Oglasio se i Dragomir Lazović

Predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Dragomir Lazović odbacio je danas tvrdnje predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića da je prvi čovek FSS Slaviša Kokeza privatizovao Savez.

Lazović je naveo i da su takve izjave neprimerene i štetne.

- U obavezi sam da odgovorim i svojom izjavom javnosti prezentujem svoj stav. Iskreno i istinski za sve vreme formiranja novog rukovodstva FSS i imenovanja predsednika Slaviše Kokeze ničim nisam bio prinuđen da donesem bilo kakvu odluku koja nije bila u interesu svih klubova Superlige. Potpuno sam siguran da FSS ne privileguje nijedan klub, pa makar to bili i Crvena Zvezda i Partizan - izjavio je Lazović.

Međutim, kako je naveo, ono što sigurno i te kako šteti srpskom fudbalu jesu neprimerene izjave čelnika dva naša najveća kluba.

- Shodno tome, a posle učestalih razgovora koje sam imao sa čelnicima velikih klubova, potpuno sam iznenađen izjavom predsednika Crvene zvezde. Ne samo da je izjava bila neprimerena, već je i izjavom diskreditovano postojanje zajednice Superlige, koja ne samo da postoji, već u njoj deluju i rade visoko kvalitetni kadrovi za koje mogu reći da su odlični operativci FSS - kazao je on.

Prema njegovim rečima, da li će šampion Srbije biti Crvena Zvezda ili Partizan, treba oni da odluče isključivo na zelenom terenu, a nikako da svoje neuspehe ili uspehe rešavaju preko leđa krovne institucije našeg fudbala, kao ni preko ostalih klubova naše lige.

- Zato u potpunosti kao predsednik Superlige i predsednik Javora uvek ću biti na strani fudbala i institucija našeg fudbala i uvek ću biti protiv ovakvih izjava i iste smatrati kao neprimerene i štetne. Uskoro će biti održana i Skupština Udruženja klubova Super i Prve lige gde će klubovi javno moći da izraze svoje mišljenje - zaključio je Lazović.

(Telegraf.rs/Tanjug)