Tragedija u Španiji: Legendarni napadač Barse pronađen mrtav na ulici

Enrike Kastro Kvini preminuo je od posledica srčanog udara u Hihonu

Tužna vest stigla je iz Barselone, gde je preminuo legendarni fudbaler Enrike Kastro (68), poznat pod nadimkom Kvini. On je preminuo od posledica srčanog udara u 68. godini.

Njega su pronašli na ulici, nedaleko od doma u Hihonu. Prolaznici su pokušali da mu pomognu, pozvali su i hitnu pomoć, koja je pokušala da ga reanimira, ali bezuspešno.

Kvini je bio velika legenda Sportinga iz Hihiona sedamdesetih godina, a kasnije i Barselone. Čak pet puta uspevao je da osvoji čuvenu nagradu "Pićići" namenjenu najboljem strelcu španskog fudbala. I još dva puta bio je prvi golgeter u drugoj ligi.

Kastro je bio legenda Sportinga iz Hihona, gde je proveo gotovo 20 godina, a takođe i Barselone, u kojoj je nastupao 4 godine i na 100 utakmica postigao je 54 pogodaka.

Barsa je godinama pokušavala da angažuje Kvinija. Ideja je bila da igra zajedno sa Johanom Krojfom, ali Sporting nije želeo da ga pusti. Kada su ga Katalonci konačno doveli na Nou Kamp, i u vreme kada je Barsa bila blizu titule, Kvinija su kudnapovali kriminalci i Barselona je izgubila titulu.

Kvini je 25 dana bio u zatočeništvu kidnapera, a za to vreme Barselona je uspela da dođe do jednog remija na četiri utakmice i to ju je koštalo titule.

Kastro je bio reprezentativac Španije punih 12 godina, i na 35 utakmica je postigao 8 golova.

(Telegraf.rs)