Totenhem nastavio pobednički niz, Liverpul rasterao Svrake

Odigrani su subotnji mečevi Premijer lige

Fudbaleri Totenhema pobedom od 2:0 nad ekipom Hadersfilda u okviru 29. kola Premijer lige nastavili su niz od 17 utakmcia bez poraza u svim takmičenjima.

>>>Luki Modriću preti zatvor od šest meseci do pet godina!

Heroj Sparsa bio je Korejac Son koji je pogađao u 27. i potom u 54. minutu. Hadersfild je na momente pokušavao da ugrozi gol protivnika, ali u tome nije uspeo iako su domaćini posle drugog postignutog gola smirili tempo i čuvali prednost. Totenhem je ovom pobedom stigao do 58 bodova i četvrtog mesta na tabeli najjače lige Engleske.

U derbiju dana Liverpul je bio siguran protiv Njukasla. Salah je novim golom u 40. minutu pokazao zašto je trenutno među najboljim napadačima sveta. Egipćanin je iskoristio odličnu asistenciju Okslejd Čemberlena i lako zatresao mrežu Dubravke. U drgom poluvremenu viđena je ista slika. Lalana je poslao loptu u prazan prostor koji je Mane odlično iskoristio i postavio konačan rezultat, 2:0.

Sa druge strane Vest Bromvič je zakucan za dno tabele. Ovoga puta izgubio je od Votforda sa 1:0 golom Troja Dinia u 77. minutu. Za poslednjeplasiranu ekipu u Engleskoj ovo je četvrti poraz u nizu i samo čudo može da ih spasi ispadanja u Čempionšip jer su do sada sakupili samo 20 bodova, 7 manje od predposlednjeg Stouka.

Pobednika nije bilo u duelu Lestera i Bornmuta, 1:1. Prvo je King iz penala doneo prednost gostujećem Bornmutu da bi konačan rezultat bio postavljen u poslednjim sekundama meča i to sjajnim golom Rijada Mareza i slobodnog udarca u 97. minutu.

Premijer liga 29. kolo: 

Subota

Barnli - Everton 2:1

Lester - Bornmut 1:1

Sautempton - Stouk 0:0

Svonsi - Vest Hem 4:1

Totenhem - Hadersfild 2:0

Vatford - Vest Bromvič 1:0

Liverpul - Njukasl - u toku

Nedelja

Brajton - Arsenal 14.30

Mančester Siti - Čelsi 17

Ponedeljak 

Kristal Palas - Mančester junajted 21

Tabela:

1.  Mančester Siti 75

2. Liverpul 60

3. Mančester junajted 59

4. Totenhem 58

5. Čelsi 53

....

18. Kristal Palas 27

19. Stouk 27

20. Vest Bromvič 20

(Telegraf.rs)