Bufonova poslednja poruka za Astorija koja tera suze na oči: Dragi Asto... (FOTO)

Duboko, dirljivo, potresno...

Kao grom iz vedra neba, kao nož u srce fudbalsku Italiju je pogodila vest o smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija, koji je preminuo u snu u hotelu u Udinama, gde je tim iz Firence u nedelju trebalo da igra meč Serije A prtiv Udinezea.

>>> Šok u Italiji: Kapiten Fiorentine umro u snu!

Zbog smrti Astorija stao je fudbal u Italiji, sve utakmice Serije A planirane za nedelju su otkazane uključujući i veliki derbi između Milana i Intera.

Danas nikome nije do fudbala.

>>> Italija u žalosti za Astorijem: Otkazane sve utakmice Serije A

Poruke saučešća Astorijevoj porodici stižu sa svih strana, Italija je u šoku, a jednu od najdirljivihih i najpotresnijih za preminulog je napisao veliki Đanluiđi Bufon.

Samo pročitajte Bufonovu poslednju poruku za Astorija...

Zdravo, dragi Asto

Retko pišem ovako javno o nekoj osobi, jer sam oduvek smatrao da se lepota i jedinstvenost odnosa, uzajamnog uvažavanja i naklonosti, ne bi trebalo na ovaj način pokazivati i bacati kao hrana onima koji nemaju osećaja da poštuju određene veze.

U tvom slučaju, osećam potrebu da napravim izuzetak od mojih principa, zato što imaš mladu suprugu i članove familije koji sada pate, a posebno tvoja ćerka zaslužuje da zna da je njen otac bio u svakom smislu SAVRŠENA OSOBA... VELIKA SAVRŠENA LIČNOST... bio si najbolji izraz drevnog, prevaziđenog sveta, u kojem su vrednosti kao što su altruizam, elegancija, edukacija, obrazovanje i poštovanje drugih bili temelj svega.

Čestitam zaista, bio si jedan od najboljih sportista na koje sam naišao.

R.I.P.

Tvoj ludi Điđi. 

(Telegraf.rs)