Rafu Beniteza iznerviralo pitanje o Mitroviću: Da, daje golove, ali u Čempionšipu!

Menadžeru Njukasla nije prijalo pitanje o srpskom napadaču

Navijači Njukasla kritikuju svog menadžera Rafaela Beniteza zbog odnosa prema Aleksandru Mitroviću, kome nije davao šansu, a koji je proigrao čim je dobio priliku u Fulamu kod Slaviše Jokanovića.

Reprezentativac Srbije počeo je da rešeta mreže u Čempionšipu, čim je dobio šansu da igra.

Zbog toga je čak i Benitez bio na meti kritika engleskog trenera, koji je prozvao menadžera "Svraka" jer njegovom krivicom Mitar sada teroriše ekipe iz drugog ranga engleskog fudbala.

Beniteza su i novinari koji prate Njukasl pitali da li se možda kaje što nije pružio šansu Srbinu kada vidi kako igra za Fulam, a njemu pitanje očigledno nije preterano prijalo i dao je sarkastičan odgovor.

- Da, ali dve stvari. Prva je da je Mitrović postigao golove u Čempionšipu i stvarno mi je drago zbog njega. Kao što sam rekao ranije, nadam se da će postići 20 pogodaka. Tako će biti mnogo bolje za njega, ali i za nas.

- Druga stvar, mi smo bili najbolji tim u Čempionšipu, tako da ne želim da ljudi imaju pogrešnu sliku. Bili smo najbolji u Čempionšipu, postigli smo više golova od bilo koga (85), Fulama, Noriča... Primili smo najmanje golova (40), uz Brajton, tako da smo bili najbolji tim. Bili smo prvi, imali smo najviše udaraca u gol od svih, napadali smo - rekao je Benitez, koji je daljom pričom o prethodnoj sezoni Njukasla samo potvrdio da Mitrović ni tada nije bio u njegovim prvim planovima.

- Naš stil fudbala je bio vrlo ofanzivan i imali smo jednog ključnog igrača, a to je bio Dvajt Gejl. On je postigao 23 gola, iako dva meseca nije igrao. Daril Marfi je postigao šest. Kada pričamo o tome ne smemo da zaboravimo da smo bili najbolji u Čempionšipu, napadački tim, koji je stvorio mnogo šansi. Imali smo balans u napadu i odbrani, to je razlog zbog kojeg smo bili prvi. To je jedna stvar. Takođe, donosio sam odluke, a tim je izgledao vrlo dobro, imali smo neke igrače.

Za kraj je istakao da je i za Mitrovića i za Njukasl dobro da on u Čempionšipu nastavi da igra dobro i da postigne 20 golova.

- Otišao si u januaru, imaš pred sobom Svetsko prvenstvo, i prilika je tu. Mitrović igra dobro u Čempionšipu, fino, savršeno. Nadam se da će postići 20 golova, što bi bilo dobro za sve. To je naslov, ako žeite. To je dobro za njega i za nas, i to je to - zaključio je Benitez.

(Telegraf.rs)