Partizan želi krilnog napadača, iz kluba im poručili: Zvezda ima prednost u pregovorima!

I crno-beli zainteresovani za ofanzivnog vezistu Milana Jevtovića

Prepliću se u poslednjih nekoliko sedmica letnje želje Partizana i Crvene zvezde (Giljerme, Stoiljković…), sva je prilika da će do početka prelaznog roka “derbi van terena” tek da se rasplamsa. Tome u prilog i činjenica da oba srpska velikana traže igrače na sličnim pozicijama, kalkulišući unapred da će tokom “pijace” pre svega prodati neke fudbalere, a zatim potražiti adekvatne zamene.

Poslednja u nizu “meta” koja interesantna i crveno, ali od skora i crno-belima je – Milan Jevtović (24), fudbaler turske Antalije.

>>> Vladan Milojević na meti CSKA: Hoće li Zvezda ostati bez trenera?

Ipak, u slučaju krilnog veziste, Partizan je daleko težoj poziciji, prinuđen da eventualno u “trećem krugu” čeka rasplet.

U potrazi za alternativom Marku Jankoviću, koji je prvi na spisku za prodaju, a u iščekivanju odgovora fudbalera sa kojima su već bili u kontaktu (Sulejmani, Giljerme, Terans...), u Partizanu su se usput “raspitali za zdravlje” Milana Jevtovića.

Radi se o profilu fudbalera koji bi se, smatraju u Humskoj, dobro uklopio u sistem. Preko posrednika je odmah ostvaren kontakt sa zastupnicima veziste – braćom Milanom i Ivanom Dudućem (zastupaju i Branka Jovičića, koga je Partizan takođe želeo pre dolaska u Zvezdu), ali odgovor se nije svideo ljudima iz Partizana.

Crno-belima je krajnje pošteno poručeno da fudbaler prvo mora da obavi razgovor sa čelnicima Antalije i sazna da li je u planovima za narednu sezonu, od čega će i zavisiti dalji koraci.

Ukoliko Turci odluče da ga prodaju, prednost u pregovorima bi imala – Crvena zvezda, jer je duže u priči sa igračem i agencijom, pa ukoliko i tu ne bude saradnje, Jevtović bi mogao da uđe u razgovore sa klubom iz Humske.

U poziciji “šta bi bilo – kad bi bilo” još uvek vladajući prvak će se okrenuti drugim rešenjima, ali će sigurno nastaviti da prati razvoj situacije u vezi sa Jevtovićem. Jer, dobar igrač nikada nije na odmet, a Milan Jevtović to svakako jeste…

KAKO JE ZVEZDA ZIMUS “IZVISILA” U POSLEDNJI ČAS?

Naime, Jevtović je već dugo na spisku želja Crvene zvezde i zimus je malo nedostajalo da fudbaler stigne na stadion “Rajko Mitić”, ali se veoma komplikovana situacija u Antaliji isprečila u realizaciji transfera.

Turski klub nije računao na Jevtovića početkom sezone, poslali su ga na pozajmicu u norveški Rozenborg, gde se Čačanin “vratio u život”. Odigrao je veoma dobro u kontinuitetu (25 mečeva, devet golova), no, u tom momentu ni to nije bilo dovoljno, jer se, po povratku u Tursku tokom zime, susreo sa drugim problemima.

>>> Ovako je trebalo da izgleda stadion Partizana: Ko je i zašto sprečio da crno- beli dobiju ovaj "Svemirski brod"? (FOTO)

U Antaliji je smenjeno kompletno klupsko rukovodstvo, kao i trener, pa igraču isprva nije imao ko da kaže kakav mu je status.

Provejavale su oprečne informacije, da bi u smiraju zimskog prelaznog roka Jevtović navodno dobio dozvolu da pređe u Zvezdu i to za 500.000 evra.

Ipak, za trenera je imenovan Hamza Hamzaoglu, koji je odlučio da ostavi srpskog fudbalera u klubu i on se tokom tekuće polusezone ustalio u timu, što dodatno komplikuje namere beogradskim klubovima. Istina, fudbaler nije bio tako produktivan kao u Rozenborgu (11 utakmica, jedan gol), ali statistika očito nije prepreka večitim rivalima.

(Telegraf.rs)