Anderleht sipa milione u Partizan: Belgijanci što pre žele defanzivca crno-belih!

Na meti belgijskog kluba je mladi Marković

Foto: A. Nalbantjan

Partizan u svojim redovima ima redak fudbalski biser – Svetozara Markovića, i prosto nije ni čudo što se iz dana u dan povećeva broj klubova iz Evrope, koji se raspituju o statusu defanzivca crno-belih.

Poslednji u nizu je - Anderleht! Naime, belgijski klub intenzivno prati vunderkinda kluba iz Humske i pokušaće da pobedi žestoku konkurenciju iz Engleske, Italije, pa i Belgije u trci za njegov potpis. Pod uslovom, naravno, da iz Humske odluče da prodaju Markovića u predstojećem prelaznom roku.

Javna je tajna da Mančester junajted pomno prati razvoj i igre Svetozara Markovića, a tim povodom je i nekoliko lokalnih, mančesterskih medija i minule sedmice pisalo o tome. Isticali su da je Marković sve vreme na oku skauta “crvenih đavola, kao i da je zvanični izaslanik tima sa “Old Traforda” , za ovaj deo Evrope – Budimir Vujačić već obavestio Partizan o praćenju supertalentovanog defanzivca.

I ne bi bilo prvi puta da engleski velikan i crno-beli sarađuju, jer su poslovali u prošlosti prilikom transfera Adema Ljajića i Zorana Bambija Tošića, gde je takođe Vujačić odigrao ključnu ulogu.

Međutim, i skaut Anderlehta, inače dobro poznat crno-belima, ima visoko mišljenje o Markoviću. Radi se o Goranu Lovreu, nekadašnjem polazniku Omladinske škole iz Humske, koji u ime belgijskog velikana vodi računa o ponudi kvalitetnih igrača na srpskom tržištu.

Na nekoliko mečeva izaslanici kluba iz Brisela su posmatrali Markovića i imaju veoma visoko mišenje o njemu, ali će, ukoliko budu želeli da ga angažuju, morati da pobede konkurenciju. Partizan i Anderleht su takođe uspešno sarađivali u bliskoj prošlosti (Aleksandar Mitrović) i nije isključeno da saradnje bude ponovo uskoro.

Pojedini mediji u Belgiji čak pišu da Anderleht u svojoj zemlji ima konkurenciju u slučaju Markovića, pošto je i Klub Briž “targetirao” mladog igrača.

Naravno, sve zavisi od stava crno-belih kada je prodaja fudbalera u pitanju, u ovom slučaju Markovića, koji je tek ovog proleća počeo da igra u kontinuitetu.

Partizanu će sigurno biti potreban novac, jer finansijska situacija nije sjajna, a postojeći igrački kadar, ne računajući pomenutog Markovića i Arnina Đerleka kao velike potencijale, definitivno ne obećava veliku zaradu.

(Telegraf.rs)