Veleobrt: Saša Ilić nastavlja karijeru, umesto oproštaja dobija novi ugovor

Bombastična vest stigla iz Humske

Sve je bilo spremno za oproštaj Saše Ilića, najavio je da mu je 157. okršaj sa Crvenom zvezdom poslednji večiti derbi u karijeri, istakao da želi da ostane u Partizanu u nekoj drugoj ulozi, a pojedini čelnici su to potvrđivali u medijima...

A onda se početkom tekuće sedmice, tačnije u ponedeljak, dogodio planirani sastanak sa čelnicima i rečenica koja je promenila sve: "Saša, mi bismo voleli da igraš još malo... Potreban si dole na terenu, mi boljega ni u najavi nemamo..."

I na pomolu je - veleobrt. Umesto da ide u penziju, Saša Ilić na stolu ima ponudu za novi ugovor (ali i za funkciju), pa će najverovatnije nastaviti igračku karijeru bar još godinu dana, saznaje Telegraf.rs. Konačnu odluku doneće sam Ilić u narednim danima!

To je zapravo najrealniji epilog razgovora kapitena i čelnika Partizana, koji su sa Ilićem već izvesno vreme tražili najbolje rešenje, najbolje mesto sa koga bi legendarni kapiten mogao da doprinese sportskom sektoru i timu. Nekakvo u struci je već bilo na pomolu, čekao se samo pogodan trenutak da se i javnost obavesti o svemu, ali su dve strane nekoliko puta sele za sto i zaključile da je najbolje da legendarni fudbaler ostane i još malo "uči decu fudbalu", onako kako je pre dva nekoliko učio i rivale iz kruševačkog Napretka, deleći asistencije i lopte sa "očima", odnosno večeras sa Čukaričkim, kada je bio čovek odluke u plasmanu tima u finale Kupa Srbije!

Inače je bilo planirano da zvanična ceremonija u čast Saše Ilića bude pripremljena na poslednjem ligaškom meču protiv Spartaka iz Subotice. A u bliskoj budućnosti, negde na jesen, kada ekipama dozvole termini, bila je ideja da u goste dodje i turski velikan Galatasaraj, gde je Saša takođe ostavio dubok trag i bio obožavan.

Interesantno je da je čak i PR tim Partizana već započeo akciju "oproštaja od kapitena", pozivajući navijače da šalju snimke na zvaničnu Instagram prezentaciju kluba, uz obećanje da će oni najkreativniji dobifi priliku da upoznaju Ilića lično i dobiju njegov dres sa potpisom.

A stara narodna kaže: "Ne kukuriči pre zore". Jer Sale je još jednom pokazao kakav je majstor, još nije rekao zbogom i svakako ima još toga da ponudi crno-belima. Fotelja neka čeka!

VIDEO - Jurnjava između sukobljenih frakcija Grobara

(Telegraf.rs)