Dražić izmiče Partizanu, Selta nema nameru da ga pušta

Agent fudbalera potvrdio za Telegraf da španski klub nudi produžetak saradnje srpskom napadaču

Vezista španske Selte Dejan Dražić jeste interesantan Partizanu, ali ukoliko crno-beli ne načine neki konkretniji korak od pukog interesovanja, teško da će uspeti da angažuju fudbalera u letnjem prelaznom roku. Tome u prilog i činjenica da je, posle sjajnih igara za B tim, Selta pre nekoliko dana ponudila Dražiću novi ugovor, zbog čega je i njegov zvanični zastupnik Ardian Đokaj otputovao u Španiju. I, ne predstavlja samo to opasnost da klub iz Humske izgubi eventualno pojačanje, već i još nekoliko konkretnih ponuda na stolu igrača.

Tragom informacije, Telegraf.rs je stupio u kontakt sa menadžerom igrača Đokajem, koji se trenutno nalazi u Madridu i koji nam je potvrdio da njegov klijent pregovara sa Seltom o nastavku saradnje.

- Da prvo razjasnimo neke stvari: čuo sam se sa ljudima iz Partizana u vezi sa interesovanjem za Dejana Dražića još prošle godine, ali konkretnih razgovora i ponude za igrača nije bilo. Nema ih ni sada - jasan je Ardian Đokaj i dodaje:

- U Španiji sam sasvim drugim povodom. Selta, sa kojom Dejan ima važeći ugovor, želi da produži saradnju i stavili su nam na sto novu trogodišnju opciju saradnje. Oni su prezadovoljni kako se Dražić razvija, kako se ophodi prema svojim obavezama, ali i onim što je pružio za B ekipu u tekućoj sezoni. Sve vreme trenira sa prvim timom, a insistirali smo da ima mečeve u kontinuitetu, pa je igrao za drugu ekipu i u njoj bio ponajbolji.

Da li je u skorije vreme bilo konkretnog poziva iz Partizana?

- Niko me nije zvao zbog Dejana. Dobar sam prijatelj sa ljudima iz Partizana privatno, ali što se posla tiče sve je okončano na interesovanju. Zato moj dolazak u Španiju i ne treba da se vezuje za Partizan i pričom u vezi sa  Dražićem, već željom Selte da se sedne za pregovarački sto. Želeli smo da ispoštujemo čelnike španskog kluba, koji Dejana vide kao budućnost. A i nas ne zanima novac, koliko nas zanimaju planovi, ideje i koliko u svemu tome Selta vidi Dejana. Naravno, ne zatvaramo mi vrata Partizanu, niti bilo kom drugom klubu, samo mi se čini da nema mesta toj priči u ovom trenutku. Crno-bele očekuje i finale Kupa Srbije, pa će verovatno posle svega toga da se pravi nekakav plan.

Postoji li još neka opcija za Dražića osim Selte i možda Partizana?

- Prednost ima Selta, jer se promenom Uprave promenio i Dražićev status. Ljudi koji su došli u klub, na čelu sa predsednikom Karlosom Murinjom, poštuju Dejana i vide ga u planovima za budućnost. Otuda ponuda o  rodužetku saradnje, otuda i pregovori. Radi se o mladom igraču i svakako da ima još zainteresovanih, posebno u španskoj Sekundi. Ali, rekoh već, Selta ima prioritet i nas zanima samo prava šansa u prvom timu, to je jedini

uslov. Uskoro ćemo, verujem, imati konkretne odgovore na sva pitanja – zaključuje Ardian Đokaj.

MARKO NIKOLIĆ GA ZVAO DVA PUTA

Rekosmo već da je Dejan Dražić tokom tekuće sezone trenirao sa prvim timom, a mečeve igrao za B ekipu Selte, kako ne bi dangubio bez utakmica. To ga je i dovelo u poziciju da mu klub ponudi novu saradnju, iako mu važeći ugovor ističe tek 20. juna 2020. godine. Fudbaler je odigrao 36 utakmica za B tim iz Viga i postigao je sedam golova. U oba mandata Marka Nikolića na klupi Partizana, Dejan Dražić je bio meta u prelaznim rokovima, ali nije bilo dogovora sa Seltom. Izgleda da sličan epilog ni ovoga puta neće mimoići klub iz Humske.

(Telegraf.rs)