Menadžer otkrio zašto Suma nije došao na prozivku Partizana i šta će biti s njim!

Vezista ostao dan duže u domovini zbog privatnih obaveza, a imao je rezervisanu povratnu avionsku kartu upravo za 12. jun

Mala konfuzija koju je izazvalo nepojavljivanje Sejdube Sume na početku priprema za novu sezonu, odnosno nemogućnost trenera Miroslava Đukića da odgonetne gde se igrač nalazi, s obzirom na činjenicu da je i on sa odmora u Beograd stigao u subotu, razrešena je već tokom jučerašnjeg dana.

Epilog: Suma danas stiže u prestonicu i priključiće se ostatku tima Partizana, a koliko će još biti deo kluba – to je već teško precizno odgonetnuti. Ali, sudeći upravo po izjavi Đukića medijima da se nije uklopio u sistem, čini se da nije teško ni naslutiti – neće dugo.

Naime, fudbaler iz Gvineje je imao rezervisanu povratnu avionsku kartu za 12. jun, a razlog zakašnjenja su privatne obaveze, koje je i najavio nekolicini operativaca kluba.

To za Telegraf.rs potvrđuje i Sumin menadžer Boban Savić.

- Suma danas stiže u Beograd. Zadržao se jedan dan duže u domovini, jer je rešavao neke privatne stvari i to nije ništa nepoznato, jer mu je klub i rezervisao povratnu avionsku kartu za 12. jun. Priključiće se odmah ekipi, odraditi preglede i staviti na raspolaganje treneru. On je igrač pod ugovorom, mora jednostavno da poštuje svoje obaveze i nema mesta baš tolikoj medijskoj pompi – kaže Boban Savić.

Upitali smo ga i kakva je Sumina budućnost u Partizanu. S obzirom na to da nije bilo promena u stručnom štabu, a fudbaler i trener definitivno nisu i teško da će ubuduće biti na istim talasnim dužinama.

- Imam veoma korektne odnose sa ljudima iz Partizana i definitivno ćemo razgovarati na tu temu u narednim danima. Neke stvari deluju prilično jasno, ali hajde da ne prejudiciramo događaje. U kontaktu sam sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i sportskim direktorom Ilievim, pa ćemo da izvagamo najbolje rešenje.

Interesovanja, bez obzira što Suma nije gotovo ni igrao u prolećnom delu sezone, ipak ima.

- Postoji interesovanje iz Turske, sa kojim sam lično upoznat, ali i priča iz jedne od arapskih zemalja, koja, pak, ide preko kluba. O tome tek treba da se informišem kada budem razgovarao sa ljudima iz Partizana. U svakom slučaju, uskoro će sve biti mnogo jasnije – zaključuje Boban Savić.

Pogledajte konferenciju Miroslava Đukića na okupljanja Partizana:

(Z. Ivković)