Ovako će izgledati moćan tim Partizana za narednu sezonu: Čekaju se dva pojačanja i bomba za kraj! (FOTO)

Da se sutra igra meč Lige Evrope crno-beli bi imali na raspolaganju veoma dobar sastav, a još tri nova pojačanja garantuju izmenjen “lični opis” tima

Potpis ugovora sa rumunskim reprezentativcem Gabrijelom Enakeom upotpunio je deo mozaika Partizanovog tima za narednu sezonu, čiji “lični opis” su nešto ranije počeli da menjaju napadači Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

Još dva (Mark Valijente, Goran Zakarić) ili, pak, tri fudbalera (Leonardo da Silva Souza), trebalo bi da zaokruže ideju kluba da u narednoj sezoni napadne oba trofeja u Srbiji i napravi novi pozitivan iskorak u Evropi. Ali, iznad svega, popravi nedorečen utisak iz proteklog perioda.

Osvajač Kupa Srbije u petak u Sloveniji započinje fazu uigravanja delimično rekonstruisanog tima za evropske kvalifikacije, a kada bi već sutra crno-beli morali na teren, na takmičarski meč, trener Miroslav Đukić bi morao da se osloni i na neke stare snage i na novajlije.

I da Rudar iz Pljevalja u prvom kolu kvalifikacija nekom fikcijom odmah izazove Partizan, Đukić bi na raspolaganju imao sasvim dobar tim, sa osveženim napadom i desnim bokom, kao i sa igračima koji su u klubu duže vreme i koji su već “osetili barut” jakog takmičenja. Jer, sem mlađanog Đorđa Jovanovića, crno-bele još niko nije napustio, pa bi i izbor na svakoj poziciji bio raznovrstan.

DELIMIČNO IZMENJEN SASTAV

Kako stvari trenutno stoje, sa trojicom novih igrača – Nikolićem, Gomešom i Enakeom, stručni štab bi mogao da izvrši korekcije u poslednjoj liniji tima, tačnije na desnom boku, odnosno u poslednjoj trećini terena.

U tom slučaju, ispred Vladimira Stojkovića na golu (trenutno je na SP, pa bi na teren pretpostavljamo Marko Jovičić), mesta u odbrani bi verovatno zauzeli pomenuti Eanke na desnom boku, Nemanja Antonov na levom, dok bi u centralnom delu odbrane igrali Nemanja R. Miletić i Svetozar Marković (ili Milan Mitrović).

U delu manevra ispred odbrane igrali bi Danilo Pantić i Saša Zdjelar, na kojima će se graditi Partizan narednih godina.

Što se krilnih pozicija tiče, čini se da je Sejduba Suma u ovom trenutku prvi izbor stručnog štaba uz levu aut-liniju. Osporavani Gvinejac je veoma motivisan došao na pripreme, radom se nametnuo i, za sada, “drži” poziciju u startnih 11.

Sa druge strane, na desnom krilu, Đukić bi morao da izabere između iskusnog Zorana Tošića i Marka Jankovića. Postoji mogućnost da oba fudbalera napuste klub tokom letnjeg prelaznog roka, no, kako se to još uvek nije dogodilo (pitanje je i da li hoće), jedan od dvojice pomenutih momaka bi bili Đukićev izbor.

Napad nije sporan ni u jednoj opciji, jer se Nikolić i Gomeš uveliko uigravaju kao tandem.

Dakle, da se meč sa Rudarom igra sutra, Partizan bi. pretpostavljamo, igrao u sastavu: Jovičić, Enake, N. R. Miletić, Marković (Mitrović), Antonov, Zdjelar, Pantić, Tošić (Janković), Suma, Nikolić Gomeš.

POTPUNO PROMENJEN TIM

Ako se kockice, pak, slože kako su sportski sektor kluba i stručni štab zamislili, odnosno ukoliko budu angažovani svi igrači sa spiska, a sa druge strane neki od momaka iz postojećeg kadra napuste klub, Partizan bi u narednoj sezoni trebalo da izgleda znatno drugačije.

Preduslov je da klub uspešno okonča i pregovore sa štoperom Markom Valijenteom i krilnim napadačem Goranom Zakarićem. A da u perspektivi, makar do avgusta, i Leonardo da Souza poklekne pred ponudom iz Humske.

Taj scenario je verovatno idealan za Đukića i stručni štab, koji bi na raspolaganju imali sasvim izmenjeni tim, ali i veći fond kvalitetnih fudbalera.

Rekosmo već u tom slučaju bi crno-bele verovatno napustili jedan ili dva centralna defanzivca (N. R. Miletić ili Mitrović), oba desna krila (Janković, Tošić), Suma – ukoliko nastavi po starom, te Tavamba i Ožegović, koji su takođe projektovani za prodaju. U slučaju prave ponude i Marko Jevtović, za koga već postoji alternativa.

Đukić bi u tom slučaju ispred Stojkovića imao prilično izmenjenu poslednju liniju, koju bi činili Enake, Valijente, Marković i Antonov.

U veznom redu bi, pored Pantića i Zdjelata, igrali još Zakarić na desnom i Leonardo na levom boku (ili Suma ukoliko ostane i bude na nivou, a Brazilac ipak ne dođe), a napadu pomenuti Nikolić i Gomeš.

Ukratko: Stojković, Enake, Valijente, Marković, Antonov, Zdjelar, Pantić, Zakarić, Leonardo, Nikolić i Gomeš.

ZAVRŠNA FAZA REALIZACIJE PRELAZNOG ROKA

Partizan je odradio dobar deo posla u tekućem prelaznom roku, u završnoj fazi su i transferi Valijentea i Zakarića, dok je situacija sa Leonardom (razmatra ponudu) još neizvesna.

Čekaju se i transferi u kontrasmeru, kao i faza uigravanja gde će svi igrači imati priliku da se nametnu Đukiću. Otuda je sve u vezi sa timom, do prvog meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na nivou spekulacija, a vi nam u komentarima recite koju od ponuđenih opcija smatrate boljim po crno-bele...

VIDEO: Đukić prognozira meč Srbija - Švajcarska

(Z. I.)