Preminuo član "Partizanovih beba" u 75. godini! (FOTO)

Bivši fudbaler Partizana i Vojvodine, Josip Pirmajer preminuo je danas u Srbobranu u 75. godini

Josip Pirmajer je bio jedan od članova generacije Fudbalskog kluba Partizan koja je 1966. godine izgubila čuveno finale Kupa evropskih šampiona protiv madridskog Reala rezultatom 1:2.

Rođen je 14. februara 1944. godine u Trbovlju u Sloveniji. Pored Vojvodine i Partizana, igrao je i za RFK Novi Sad i Olimpik Nim u Francuskoj. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije nastupio je četiri puta.

Pirmajer je došao u tim Partizana u drugoj polovini fudbalske sezone 1963/64 i veoma brzo se ustalio u startnu postavu. On je u Partizanu igrao na poziciji levog krila, a sa crno-belima je osvojio titulu prvaka Jugoslavije u sezoni 1964/65. U pohodu Partizana na Kup evropskih šampiona 1966. godine odigrao je svih devet utakmica, a postigao je i pogodak protiv Verdera iz Bremena.

Posle čuvene briselske noći i poraza u finalu od Real Madrida, Pirmajer je bio jedan od retkih fudbalera koji je ostao u Partizanu. On je za beogadski klub odigrao ukupno 261 utakmicu i postigao 89 golova.

Nakon završetka igračke karijere, Pirmajer se bavio trenerskim poslom. Ono što je zanimljivo u vezi sa njegovom karijerom jeste da nikada nije dobio ni žuti niti crveni karton.

Sahrana Josipa Pirmajera biće održana u sredu, 27. juna, u Srbobranu.

(Telegraf.rs)