Zvezdina pobeda u 90. minutu na generalnoj probi: Dve povrede, nespremni Ebisilio, a nećete verovati ko je igrao štopera (VIDEO)

Novi test uspešan posle kasnog pogotka

Fudbaleri Crvene zvezde imali su uspešnu novu proveru na letnjim pripremama!

Rival je bio češki Bohemijans koji je pao sa 1:0 golom Pavkova u 90. minutu, dok su povrede Srnića i novajlije Stojiljkovića potencijalni problem za trenera Vladana Milojevića.

U prethodnoj proveri, Zvezda je pobedila LASK sa 3:1 i ima stopostotan učinak u tri meča, a sada je kao kapiten ekipu izveo Filip Stojković, koji je zbog toga dobio posebne ovacije sa tribina.

Crvena zvezda - Bohemijans 1:0

Teren: Lokalni teren u Štajeru Gledalaca: 200 Strelci: Pavkov u 90'

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin, Jovičić, Meleg, Ebisilio, Milić, Ben, Pešić.

Igrali su još i: Srnić, Jevtović, Stoiljković, Krstičić, Pavkov, Terzić, Milijaš.

Bohemians: Valeš, Švec, Jindrišek, Reiter, Juliš, Hašek, Šmid, Krč, Dostal, Vodhanel, Mašek.

U prethodnim utakmicama Zvezda je savladala Rid sa 2:0 i Apoel sa 1:0, a posle ove utakmice sa Bohemijanom tim se vraća u Beograd.

TOK MEČA

Milojević će imati glavobolje jer su dva bitna igrača doživela povredu, a evidentan je i problem sa manjkom štopera, kao i sa pojačanjem koje još nije 100 odsto spremno.

Ebisilio je zaigrao od starta i već na startu je prvi zapretio, ali golman Bohemijansa nije imao mnogo problema.

Zapretila je Zvezda i u narednim minutima, ali pokušaji Melega i Bena nisu rezultirali pogotkom, iako je Ben imao izglednu poziciju.

Nastavili su se napadi i Ebisilio je aktivno učestvovao u njima, a mogao je i da zatrese mrežu kada je u 27. minutu snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored gola.

U nastavku je Milojević izvršio nekoliko izmena, pre toga je i Babić bio najviši u skoku posle kornera, ali nije dobro zahvatio loptu.

Bohemijans je slabije pretio, a to je uglavnom bilo iz prekida. Najopasnija situacija bila je u 35. minutu, kada je pored gola šutirao Filip Pašek.

Dvostruki strelac sa prethodne Zvezdine utakmice, Nemanja Milić je u 43. minutu posle centaršuta sa desne strane, ali je lopta prošla pored gola i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu je Zvezda nastavila ozbiljnije da napada, ali odbrana Čeha nije popuštala. Ben je u 59. minutu imao najbolju šansu posle dobrog proigravanja Melega, ali je pogodio golmana u dobroj situaciji ispred gola.

Nešto kasnije zapretio je i Krstičić, koji je sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao, ali je golman izbacio loptu u korner. Krstičić je u igru ušao umesto Srnića, koji se povredio samo posle 5 minuta na terenu u drugom poluvremenu.

Povredu je pred kraj utakmice zaradio i Nikola Stojiljković, koji se požalio na zadnju ložu, pa je umesto njega u igru ušao Milijaš. I kada je delovalo da će meč biti završen bez golova, Milan Pavkov je iskoristio dobar centaršut Hajdina sa desne strane, pa se tako bek i iskupio za prilično bledu partiju.

Očigledno je da Zvezda ima problema sa štoperima, pa je u jednom momentu tu poziciju igrao Marko Gobeljić, koji do sada faktički još samo golmana i napadača nije igrao.

VIDEO - Povreda Nikole Stojiljkovića protiv Bohemijansa

(Specijalni izveštač sa priprema FK Crvena zvezda, Dušan Uštević)