Formirani svi parovi za Ligu šampiona, evo šta može da sačeka Zvezdu posle Suduve!

Kompletirani su svi parovi u kvalifikacijama!

Fudbaleri Crvene zvezde su u utorak već overili plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su ostali mečevi ove runde odigrani u sredu.

Crveno-belima su se pridružili Karabag, Šerif, Spartak Trnava, Rozenborg, Astana i Seltik, dok su među eliminisanim timovima ljubljanska Olimpija, Torpedo Kutaisi, Zrinjski, Valur, Sutjeska i Alaškert.

Pošto su favoriti opravdali očekivanja, nije bilo ni većih promena koje bi uticale na Crvenu zvezdu,  koja neće biti među povlašćenima u žrebu za treće kolo.

Povlašćeni

Salcburg (Austrija)

Ludogorec (Bugarska) - Videoton (Mađarska)

Seltik (Škotska) - Rozenborg (NOR)

Legija (Poljska) - Spartak Trnava (Slovačka)

Kukeši (Albanija) - Karabag (Azerbejdžan)

Astana (Kazahstan) - Midtjiland (Danska)

Nepovlašćeni

BATE Borisov (Belorusija) - HJK (Finska)

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Hapoel Ber Ševa (Izrael)

Kluž (Rumunija) - Malme (Švedska)

Crvena zvezda (SRB) - Suduva (Litvanija)

AEK Atina (Grčka)

Škendija (Makedonija) - Šerif Tiraspolj (Moldavija)

Inače, pored ovih potencijalnih ukrštanja iz staze šampiona, na ligaškoj stazi su parovi PAOK - Bazel i Ajaks - Šturm.

Zvezda nije povlašćena u ovom kolu, a žreb za treće obaviće se 23. jula, kada će sve biti jasnije o putu crveno-belih, koji ne bi trebalo da imaju previše problema sa Suduvom.

Radi se o tvrdoj litvanskoj ekipi koja je imala nestvarnu sreću da izdrži protiv APOEL-a, koji iz 27 šuteva u revanšu nije uspeo da dođe do 2:0, nakon poraza od 3:1 u prvoj utakmici.

Suduva je uhvatila Kiprane na spavanju u prvom meču u Litvaniji, jer je dala tri gola za 19 minuta, što rival nije uspeo da anulira.

Ukoliko bi Zvezda u 3. kolu kvalifikacija izvukla nekog od povlašćenih, Salcburg, Ludogorec ili Seltik, i ukoliko bi ih izbacila u tom kolu kvalifikacija, u plej-ofu za grupnu fazu bi bila nosilac.

Prva utakmica Zvezde protiv Suduve je u utorak 24. jula od 20.30 na Marakani, a revanš je na programu u sredu, 1. avgusta u 19.30 u Litvaniji.

VIDEO - Igrači Crvene zvezde slave pobedu nad Spartaksom sa navijačima

(Telegraf.rs)