Čelsi zbog pet miliona ostao bez Golovina: Zvezda ruskog fudbala se seli u Monako! (VIDEO)

Monako završio posao!

Iako je dugo Čelsi bio favorizovan kao klub u koji će preći Aleksandar Golovin, ipak je Monako bio najodlučniji da ga dovede.

Reprezentativac Rusije je bio jedan od boljih igrača poslednjeg Mundijala, a sada će iz CSKA otići u Monako, London nije bio opcija.

CSKA je pristao da ga proda za 30 miliona evra, a Golovina čeka ugovor na pet godina, pošto mu je Monako garantovao veću minutažu nego Mauricio Sari.

- Pregovori su bili naporni, nije bilo lako ni momku da odluči, a drago mi je što je izabrao nas. Bilo je dovoljno da pogleda ko je sve od mladih igrača igrao za Monako i napravio velike transfere, poput Mbapea, Bernarda Silve, Lemara - potvrdio je prvi čovek Monaka Vadim Vasiljev.

Golovin je u poslednjoj sezoni ima 43 meča, sedam golova i šest asistencija, ali je od statistike bitnija bila kreacija koju je pokazao, naročito na Svetskom prvenstvu.

- Navijače molim za strpljenje, ne očekujte odmah sve od njega. Prva sezona je namenjena za prilagođavanje na zahtevan fudbal kakav se igra u Ligi 1. Oism toga, mora da savlada francuski jezik i da se privikne na uslove života u novoj sredini. O Aleksandru ćemo moći da sudimo tek one tamo sezone - dodao je Vasiljev, čiji klub je za 5 miliona evra nadmašio ponudu Čelsija.

(Telegraf.rs)