Nama je svaka utakmica meč sezone, tako se spremamo: Milojević veruje u igrače i Božiju pomoć protiv Trnave!

Crvena zvezda u utorak igra prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u utorak (20.30 RTS, Sport klub) prvi meč 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona, a rival je Spartak iz Trnave. Ovo je veoma bitan meč za crveno - bele jer bi u slučaju prolaza u narednu rundu, obezedili sigurno igranje u Evropi, tačnije u Ligi Evrope, ako ne uspeju da uđu u Ligu šampiona.

>>> Zvezda ide na Salcburg ili Škendiju ako prođe u plej-of za Lige šampiona!

Trener Vladan Milojević veruje da je svaki naredni meč za njegov tim najvažniji i tako sprema igraće:

- Oseća se taj pozitivan naboj, tenzija i prenosi na igrače. Mnogo je bolje kad igrate u takvom ambijentu. Od mene nikada niste čuli neka obećanja, samo tražim od igrača da se bore za svaku loptu, svaki aut. Da uz navijače i Božiju pomoć daju sve od sebe,  pa ćemo videti dokle će nast to odvesti - rekao je Milojević na konferenciji u Beogradu.

- Spartak je pokazao da je ozbiljan tim, na papiru je bio slabiji, pa je izbacio Legiju. Imaju lokalne igrače, iskusne, neće biti ništa lakše nego u prethodnim duelima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Respektujemo ih i adekvatno ćemo se pripremiti za njih - dodao je Milojević.

On je naglasio da Spartak nije defanzivna ekipa, već da igra savremeni fudbal.

- Teže onom što svi hoće, imaju brze i fizički jake igrače. Nisu menjali tim iz prošle sezone, to je ono što treneri vole... Moramo da budemo oprezni - smatra trener Zvezde.

Na pitanje da li misli da je duel sa Spartakom meč sezone, trener Zvezde je odgovorio:

- Svaka naredna utakmica nam je meč sezone. Ovde je specifično. Igra se dva poluvremena, u Beogradu je prvo, u Trnavi drugo.  Međutim, za nas ništa nije specifičnije, ni ta prva ni ta druga, a ni treća  utakmica Bože zdravlja -rekao je Milojević aludirajući na mečeve plej -ofa, i dodao:

- Svaka naredna utakmica nam je najbitnija i utakmica karijere. Tako će biti i u skorijoj budućnosti - smatra trener Zvezde.

Milojević je upitan i o narednom rivalu, a to mogu da budu Salcburg ili Škendija

- Nemam komentar,  kako vreme prolazi svi ti protivnici su za respekt. U ovom trenutku mi samo mislimo o Spartaku, pričamo o ovome samo zato što je takav format. Inače ne biram protivnike - objasnio je strateg Zvezde.

(Telegraf.rs)