Najveći švajcarski medij brutalno iskritikovao Džerdana Šaćirija: Jesmo na planini, ali nismo maloumni!

Nema milosti za nepoštovanje Švajcarske

Švajcarski portal Blik kritikovao je Džerdana Šaćirija zbog načina na koji se izvinio nakon prikazivanja albanskog orla protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Glavni urednik sportske rubrike Feliks Bingezer, za razliku od Granita Džake i Štefana Lihštajnera za koje veruje da su iskreni, osudio je nastup Šaćirija pred novinarima i izjavu njegovu nazvao "glupom".

Posebno mu je zasmetao deo u kome fudbaler rođen u Gnjilanu kaže da se izvinjava "svima koji su gledali meč u planinama", jer novinar Blika smatra da izraz "u planinama" označava nekog da je "seljačina".



- Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali nisu svi koji žive u planinama maloumni i zaluđeni nacionalisti - navodi se u tekstu Blika.

Kritikovan je i selektor Vladimir Petković što je kao zamenika kapitena postavio upravo Džaku ispred Jana Zomera, jer bi iskusni golman mogao da "razvije moć povezivanja u heterogenom timu".

Šaćiri, Džaka i Lihštajner su golove Srbiji proslavili sklapanjem albanskog orla rukama, za šta su samo novčano kažnjeni na Svetskom prvenstvu (Albanci iz Švajcarske sa po 10.000 franaka, a Lihštajner 5.000).

VIDEO - Igra za Švajcarsku, na nozi istetoviran albanski simbol



(Telegraf.rs/Tanjug)