Radikalan potez Partizana posle derbija: Crno-beli nose svoje kamere u Niš na meč sa Radničkim!

Klupski operativci će tokom svih 90 minuta pokrivati i utakmicu, ali posebno i glavnog i pomoćne arbitre, kako bi se zaštili od previda

Po onoj narodnoj: "Koga zmija ujede, taj se i guštera plaši", a posle svega što se dešavalo u minulih nekoliko mečeva Superlige, posebno u 158. večitom derbiju, u kome je diskutabilna odluka arbitara Nenada Đokića i Danila Grujića, koštala Partizan pobede, crno-beli su odlučili da sami preuzmu određene mere i stvar u svoje ruke, ne bi li se zaštitili od sličnih previda.

>>> Borjan je morao da bude isključen: Kruševljani ogorčeni suđenjem protiv Zvezde

Iščekujući delegiranje sudije za nedeljni prvenstveni meč sa Radničkim (najverovatnije Aleksandar Vasić), klub iz Humske je rešio da postavi svojevrsni "video-nadzor", kako same utakmice, tako i sudija, koji budu delili pravdu na "Čairu", saznaje Telegraf.

Naime, nezadovoljni arbitražom u prethodnim kolima Superlige, odlukama na utakmicama protiv Mačve, Rada, Proletera iz Novog Sada (...), na posletku i u večitom derbiju, posle koga se danima polemisalo o sudijskim odlukama, Partizan se odlučio na radikalne mere.

Saznajemo da su u Humskoj izuzetno nezadovoljni arbitražom, da je kap prelila čašu protiv Crvene zvezde, te da smatraju da se odluke na pomenutom i još nekolicini mečeva mogle da utiču ili direktno uticale na rezultate. Otuda će u Niš kompletna svita operativaca sa kamerama i oni će imati zadatak da snimaju i sam tok meča, a posebno glavnog i pomoćne sudije, kako bi u slučaju ponavljanja spornih odluka, imali dokaze crno na belo.

Takođe, Partizan je u nekoliko navrata apelovao i ponovo apeluje da najrizičnije mečeve, one koji direktno utiču na borbu za titulu, kao što su večiti derbiji sa Crvenom zvezdom ili, pak, predstojeći protiv Radničkog u Nišu, sudi najbolji srpski arbitar Milorad Mazić.

Međutim, Sudijska organizacija do sada nije pozitivno odgovarala na te apele, zbog čega će klub iz Humske uskoro najverovatnije ponovo reagovati.

(Z. Ivković)