Tumba nije hteo da izgovori reč Marakana, gde se vraća posle 17 godina: Na tom stadionu sam bio uspešniji nego u hramu fudbala!

Selektor Crne Gore vraća se na stadion Crvene zvezde, gde je poslednji put bio kao trener Partizana na 117. Večitom derbiju

Ljubiša Tumbaković vraća se na Marakanu, doduše ovoga puta kao selektor Crne Gore. Svojevremeno je kao trener Partizana redovno dolazio na Marakanu tokom večitih derbija, a poslednji na ovom stadionu bio mu je 3. novembra 2001. godine.

Tumbaković je pred dolazak u Beograd sa Crnom Gorom u okviru 5. Lige nacija (meč je na programu 17. novembra od 15 časova), najavio da očekuje bolju partiju "Sokolova", u odnosu na meč iz Podgorice.

Zanimljivo je da Tumbaković nije želeo da izgovori ime Zvezdinog stadiona, dok je zdanje svog Partizana nazvao Hramom fudbala.

- Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim naravno na Partizanov stadion - kazao je, uz osmeh, Tumbaković na konferenciji za medije u Podgorici.

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje u Beogradu, prisetio se duela Pod Goricom i istakao da je atmosfera u Crnoj Gori "možda bila i previše gospodska".

- Možda je atmosfera kod nas bila i previše gospodska. Mi smo želeli da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije, zahvalili se na prijemu. Na kraju, dali smo im i bodove. Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lepo da se napuni taj stadion - ponovo je Tumbaković izbegao da izgovori njegovo ime.

Crna Gora u Beograd dolazi nekompletna, ali Tumbaković se nada da će njegov tim odigrati bolje nego u Podgorici, iako je to po imenima slabiji tim.

- Razmišljali smo da ćemo imati kompletan sastav, ali sada smo u lošoj situaciji nego što smo bili. Ne govorim zato što se žalim, već zato što su to činjenice... Idemo u Beograd sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da odigramo slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu i tako ćemo se pripremati - kazao je Tumbaković.

VIDEO: Krstajić o korekciji spiska pred Crnu Goru: Ko ne dolazi, a ko je naknadno pozvan?

VIDEO: Krstajić o Pavkovu: Ne možeš da daš dva gola Liverpulu i odmah u reprezentaciju

(Telegraf.rs)