Zatvoren stadion River Plejta! Superklasiko i danas pod znakom pitanja! (FOTO) (VIDEO)

Haos se nastavio i tokom nedlelje jer je policija odbila poslušnost, a River mora da plati kaznu

Revanš finala Kopa Libertadores između argentinskih klubova River Plejta i Boke juniors na Monumentalu u Buenos Ajresu odložen je posle napada na gostujuće igrače ispred stadiona. Ali, na osnovu trenutne situacije moguće je da se meč ne odigra ni u novom terminu jer su nadležni zatvorili stadion Rivera iz bezbednosnih razloga.

Kako prenose argentinski mediji, veliko je pitanje da li će i danas možda i najpoznatiji svetski derbi biti odigran jer je "katanac stavljen" i zbog policije koja je odbila da garantuje bezbednost svim prisutnima. Naime, tokom subote oko 2.000 pripadnika organa reda bilo je na ulicama Buenos Airesa ali, kako ističu, nisu imali šanse da kontrolišu situaciju i izlive emocija vatrenih navijača oba tima.

Za sada, pored bezbednosnih mera, za koje se veruje da će do kraja dana biti na većem nivou, potrebno je i da čelnici Rivera plate kaznu. Ukoliko se to ne desi meč sigurno neće biti odigran!

Takođe, na snazi je stroga zabrana prisustva bilo kog navijača Boke na meču.

Da podsetimo, tokom subote autobus sa fudbalerima Boke juniors kamenovala je velika grupa navijača Rivere pre meča koji je trebalo da počne u 21 sat, policija je koristila čak i suzavac, a pojedini igrači "žuto-plavih" su povređeni i šokirani dešavanjima.

Na tome se nisu zaustavili neredi, pristalice Rivere su ispred stadiona nastavile sukob s policijom i to na više mesta, zbog čega je uhapšeno najmanje 16 osoba. Iz Boke su tražili sa se odloži meč, dok je prvi čovek Međunarodne fudbalske federacije Ðani Infantino, uz pomoć čelnika Južnoameričke federacije, insistirao da se igra i čak pretio diskvalifikacijom velikanu sa Bombonjere, ali je na kraju, posle mnogo premišljanja, pomerena utakmica za nedelju.

Mnogi fudbaleri Boke potražili su pomoć lekara, a Pablo Peres i Gonsalo Lamardo zadobili su povrede oka zbog srče i završili u bolnici.

Prva utakmica za trofej prvaka Južne Amerike završena je remijem na Bombonjeri 2:2, a potencijalni meč odluke trebalo bi da se odigra u nedelju u 21 sat.

VIDEO: Superklasiko - Kad se fudbal pretvori u rat

(Telegraf.rs)