Mažić otkrio da uskoro završava karijeru: Jedino se Ibri ne zameram, zbog Hrvata nisam sudio finale Mundijala, obožavam derbije!

Najboljeg srpskog arbitra ćemo gledati samo na još jednom velikom takmičenju

Najbolji srpski i jedan od najboljih svetskih sudija Milorad Mažić rekao je da žali što nije sudio finale svetskog prvenstva, ali da je za to "krivac" reprezentacija Hrvatske, koja se plasirala u finale.

Mažić je u intervju za B92 rekao da je svestan da je to uticalo na odluku da on ne bude arbitar finalnog meča, već Argentinac Nestor Pitana.

- To me svi pitaju. Svakako da me je to udaljilo od suđenja, jer imali smo odličnu utakmicu u četvrtfinalu i videli smo u kom pravcu može da ide. Postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. Mi smo gledali uživo utakmicu polufinala Hrvatska-Engleska i svako je imao svoju računicu da bi mogao da sudi taj meč.

- Posle prvog poluvremena su stvari išle u našu korist, ali posle drugog o produžetaka se sve okrenulo i na kraju je nama bilo jasno da nećemo suditi finale, nije to morao niko da nam kaže - izjavio je Mažić, koji je najavio da on i njegov tim planiraju da im EURO 2020. godine bude poslednje veliko takmičenje u karijeri.

Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima pred Večiti derbi; Foto: Marko Todorović

- I Milovan, i Dalibor i ja se osećamo sjajno zdravstveno i pred sobom imamo plan da nam EURO 2020. godine bude poslednje veliko takmičenje kada je reč o sudijskoj karijeri – poručio je Mažić.

Rekao je da voli da sudi Večiti derbi i da obožava da radi pod ptitiskom. Na pitanje za koga navija, samo se nasmejao.

- To je suvi profesionalizam. Uspeli smo kroz godine da se distanciramo od toga i apsolutno nema navijačke pripadnosti.

Otkrio je da se jedino Zlatanu Ibrahimoviću ne zamera, dok sa Ronaldom i Mesijem ima odličnu saradnju.

Milorad Mažić i Zlatan Ibrahimović; Foto. Tanjug/AP/Michel Euler

- Svi igrači imaju svoj ego, a Ibrahimović je specifičnog mentaliteta, ima balkanske crte i pravi je lider na terenu. Odlično sarađujem sa Ronaldom i Mesijem, moram da vam priznam. Nikada nisam imao sukobe sa njima, niti je to njima dozvoljeno, disciplinska pravila to regulišu – rekao je Mažić.

Obožava da radi pod pritiskom na najvećoj sceni.

- Možda ja nisam normalan, ali to je za mene najbolji osećaj na svetu.

Mažić je rekao i da je obrisao sve aplikacije sa mobilnog telefona, jer mu je to odvlačilo preveliku energiju.

Obrisao sam ih 2013. godine. Mislim da mi je odvlačilo preveliku energiju. U današnje vreme informisanja, milion je informacija dnevno, ljudi gube fokus, energiju, vreme, a to ne možemo da nadoknadimo. Zato me mlađi sin izveštava, često sam iznenađen koliko je on upućen, a ja nisam koji igrač u kom klubu igra.

VIDEO: Kako Mažić reaguje kada ga napadnu srpski treneri

(Telegraf.rs)