Ronaldo i Mesi će poludeti zbog Modrićevog pobedničkog govora! (VIDEO)

Hrvat poručio da je u poslednjih 10 godina

Luka Modrić je prvi fudbaler posle 11 godina koji je uspeo da osvoji Zlatnu loptu, a da to nisu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Poslednji kome je to pošlo za rukom, bio je Brazilac Rikardo Kaka, koji je ovo priznanje osvojio 2007. godine, posle neverovatne sezone u Milanu, koji je tada postao šampion Evrope.

Nakon toga su Ronaldo i Mesi po pet puta osvajali prestižnu nagradu, a Modrić smatra da je bilo igrača koji su mogli da dobiju Zlatnu loptu u tom periodu pored Argentinca i Portugalca, te da je sada on ispravio tu nepravdu.

Luka Modrić sa zlatnom loptom; Foto: AP/Tanjug

- Nijh dvojica su bila na neverovatnom nivou poslednjih 10 godina. Možda je i bilo nekih igrača u prošlosti koji su mogli da osvoje Zlatnu loptu pored njih, recimo Ćavi, Inijesta ili Snajder, ali to se nije desilo i ljudi konačno žele da vide nešto drugo. Ovo je bila pobeda fudbala, i srećan sam da sam pobedio. Ovo je nagrada za sve koji su zaslužili da pobede, a nisu - rekao je Modrić.

Inače, Ronaldo i Mesi se nisu pojavili na ceremoniji dodele Zlatne lopte, a bojkotovali su dodele i prethodnih nagrada koje su pripale Modriću ove sezone.

(Telegraf.rs)