Neverovatna statistika: Iako je primio 17 golova, Borjan je u LŠ po jednom parametru bolji od Bufona, Alisona, Kurtoe, De Hee, Oblaka

Iako je primio 17 golova u grupnoj fazi elitnog takmičenja, momak iz Knina je imao najviše "super odbrana" po podacima specijalizovanog "InStata", koji se bavi fudbalskim statistikama

Čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan nauspešniji je golman grupne faze Lige šampiona na osnovu "super odbrana" prema statistici specijalizovanog "InStata".

Kanadski fudbalski reprezentativac prosečno je po meču u elitnom takmičenju imao tri odbrane iz najboljih šansi rivala u grupi - Pari Sen Žermena, Napolija i Liverpula.

Protivnici crveno-belih su na šest utakmica čak 63 puta šutirali u okvir gola Borjana, što učinku golmana prvaka Srbije dodatno dobija na značaju, posebno jer je dva puta sačuvao mrežu (Napoli 0:0 i Liverpul 2:0 u Beogradu).

Borjan je iza sebe ostavio čuvara mreže PSV-a Jeroena Zuta (2,3 "super odbrane") i Samira Handanovića iz Intera i odiseas Vlahodimos iz Benfike.

VIDEO: Kako je Bufon oduševio Borjana i hit reakcija golmana Zvezde na pitanje o Vujadinu Saviću

(Telegraf.rs)