Fudbalska revolucija! FIFA pravi novo takmičenje: Svetsko prvenstvo za klubove sa 24 ekipa!

Ideju je obelodanio Zvonimir Boban, koji smatra da je potrebno pravo takmičenje, a ne u formatu kakav trenutno nikoga ne zanima

Od dolaska Đanija Infantina na čelo FIFA, ova organizacija je uvela značajne promene koje su podigle nivo fudbala na viši nivo. Tako je uveden VAR na Svetskom prvenstvu, a 2026. godine će Mundijal imati 48 učesnika.

Sada je na redu i reforma klupskog Svetskog prvenstva...

Funkcioner Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Zvonimir Boban najavio je promene u takmičenju Svetskog klupskog prvenstva i učešće 24 kluba, od kojih čak 12 iz Evrope.

Boban smatra da je postojeći sistem, sa samo pobednicima svih kontinentalnih konfederacija, nije interesantan i kvalitetan kakav bi trebalo da bude.

- Ovo ne zadovoljava nikoga. Poput Kupa konfederacija, vreme je da se rešimo turnira koji nije na nivou FIFA i stvorimo pravo klupsko Svetsko prvenstvo koje će se igrati svake četiri godine - rekao je Boban za Skaj Sport.

Boban otkriva da je ideja da na novom turniru bude jedna polovina evropskih klubova, a druga sa ostalih kontinenata.

Svetsko prvenstvo za klubove igra se svake godine u decembru, a poslednji pobednik bio je Real Madrid trijumfom u finalu u Abu Dabiju nad domaćinom Al-Ainom 4:1.

VIDEO: Modrić: Ovo je nagrada za sve one koji nisu osvojili Zlatnu loptu zbog Ronalda i Mesija

Meč sezone u Premijer ligi! Hoće li se Siti vratiti u šampionsku trku, ili će Liverpul doći veoma, veoma blizu toliko čekane titule? Kec na Etihadu je 2,15, iks 3,45, a pobeda Liverpula plaća 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Liverpul.

(Telegraf.rs)