Antonov slobodan Igrač: Partizan ga zvao kao "zamenu" za Obradovića!

Zlatni „orlić“ sa Novog Zelanda sporazumno raskinuo saradnju sa Grashopersom i ponovo je došao na „radar“ kluba iz Humske kao jedna od opcija na levom beku

Iščekujući rasplet između Anderlehta i Ivana Obradovića, koji je još pre nekoliko meseci označen kao jedan od prioriteta u zimskom prelaznom roku, Partizan je, zbog komplikovane situacije u pomenutom slučaju, targetirao još neke fudbalere na poziciji levog beka kao moguća rešenja.

Pre svih – Telegraf saznaje - Nemanju Antonova, fudbalera koji je već boravio u Humskoj i bio je želja crno-belih minulog leta, ali nije došlo do dogovora sa Grashopersom, sa kojim je srpski internacionalac, u tom momentu, imao važeći ugovor. Kontakt dve strane je nedavno ponovo ostvaren, ima i olakšavajućih okolnosti, ali ni sada nije tako jednostavno za osvajača Kupa Srbije...

Šta se promenilo u odnosu na letnji prelazni rok? Činjenica da se Antonov pre nekoliko dana oslobodio „stega“ Grashopersa, sa kojim je sporazumno raskinuo saradnju šest meseci pre zvaničnog isteka ugovora!

-Imao sam ugovor do leta sa Švajcarcima, ali smo se nedavno sporazumno rastali i sada sam slobodan igrač na tržištu– potvrđuje Nemanja Antonov za Telegraf.

Upravo je to stavka koja je i letos pokvarila već viđen dogovor dve strane, jer su tokom jula meseca i Partizan i Antonov želeli da se ugovor o pozajmici preinači u dugotrajniju saradnju.

Grashopers je tada insistirao da se ispoštuje klauzula u ugovoru o pozajmici, koja je podrazumevala da Partizan ima prednost otkupa levog beka, za obeštećenje od 400.000 evra.

VIDEO: Fudbaleri Partizana čistili sneg na terenu kako bi Pantić izveo slobodnjak

Crno-beli su, pak, smatrajući da igrač nije u prvom planu među „skakavcima“, insistirali da umesto novca dogovore samo procente od dalje prodaje fudbalera i na taj način „plate“ obeštećenje. Posle nekoliko pokušaja – pregovori su propali. Izgubili su tada i klub iz Humske, jer je pozicija beka ostala „otvorena rana“, Antonov koji je minulih meseci bio „višak“ u svom klubu i Grashopers, koji je plaćao igrača na koga ne računa.

Kako švajcarski klub više nije u igri, Partizanu se Antonov nametnuo kao jedno od rešenja, s obzirom na činjenicu da je, iako isprva skrajnut, u smiraju minule sezone pokazao da ima kvalitet za crno-beli dres.

VIDEO: Grobari gađali sudiju grudvama

Usledio je nedavno novi poziv iz Humske, jer je Ivan Obradović nije sigurna opcija (promenio se trener u Anderlehtu, čekaju ga novi razgovori), ali se sada javio problem drugačije prirode i ponovo je usko vezan za novac.

Kako je slobodan na tržištu, Antonov ima mogućnost da potražuje bolje uslove za sebe, a to je jedna od stavki koja takođe „vezuje ruke“ crno-belima, jer je finansijska situacija u Humskoj daleko od sjajne. Takođe, fudbaler ima još neke opcije, pa je pitanje da li Partizan uopšte može da parira ili mora da se okrene drugim rešenjima...

(Z. Ivković)