Nazvao je Nikolića "ćelavim prepotenkom", Grobare uporedio sa kerovima, sada luduje na Instagramu! (FOTO)

Novi hit u srpskom fudbalu - trenerske lekcije na Instagramu

Stevana Mojsilovića dugo nismo videli na domaćoj fudbalskoj sceni - ipak, on je prisutan barem i na Instagramu.

Izgleda da na najpopularniju društvenu mrežu nisu imuni ni fudbalski treneri, svako je koristi na svoj način. Recko Antić da pokaže kako lumpuje, Mojsilović da objavljuje svoje citate i stavove u fudbalu.

Mnogi su Mojsilovića zapamtili po napadu na Marka Nikolića, dok je vodio Rad, a Nikolić Partizan.

- Taj ćelavi prepotenko na klupi Partizana bolje da ćuti. Uništio je sve, a dobio je tim koji je imao prednost na tabeli. Sušta je suprotnost Stojanoviću koji je okrenut svom timu i poslu, izdržao je mnogo toga i Bog će ga nagraditi - rekao je trener Rada 2014. kada je podigao veliku buru.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vređali su ga i Grobari, na šta je takođe odgovorio.

- Navijači Partizana navijaju za svoj klub i vole svoje igrače, nemaju razloga da vole igrače Spartaka ili mene. Jeste, vređali su me prošli put, ali nema nikakvih problema. Očekujem da to i sada ponove. Na kraju krajeva, kerovi laju kada osete opasnost i da se neko približava njihovoj kući.

Više ovakvih izjava nema, samo trenerskih izjava, citata, mišljenja, metoda rada...

Ipak, čini se da je posebno draga Mojsiloviću pobeda nad Partizanom u mandatu Lotara Mateusa.

- Nije lako pripremati utakmicu protiv mnogo jačeg tima. Još je teže kad je na protivničkoj klupi veliko ime svetskog fudbala i rekorder po broju nastupa za nemačku reprezentaciju – Lotar Mateus. Najteže od svega, ipak, jeste da znate u kolikim je problemima klub čiji ste trener.

Foto: MN Press

Tog leta, Obilić je bio u najtežoj situaciji od kada je postao prvoligaš. Prihvatio sam se izazova, jer Obilić je moj klub, klub u kome sam radio u sezonama 1996/97 i 1998/99 kao pomoćnik Ostojiću i Šekularcu. Postao sam šef stručnog štaba u izuzetno teškoj situaciji.

- A na suprotnoj, protivničkoj strani, sve šljašti i blješti, bogato i na visokoj nozi. Kako u toj situaciji ubediti igrače da mogu biti bolji od jačeg od sebe? Odgovor na to pitanje znaju igrači koji su pobedili, kao i moji saradnici Dodić i Krnjinac.

FK Obilić – FK Partizan 2:1.

Avgust 2003.godine.

(Telegraf.rs)