Milunović priziva Ivanića na Marakanu: Idealan je igrač za Zvezdu! (VIDEO)

Zvezda - BATE možda dobije još jednu epizodu!

Nemanja Milunović došao je kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, ali sebe ne stavlja ispred drugih - spreman je da se bori za svoje mesto u timu kao da tek treba da zasluži poverenje Vladana Milojevića.

Milunović dobro zna kako je nositi se sa pritiskom, od početka karijere... I u srpskim, ali i beloruskim okvirima.

- Najiskrenije, u svakoj srpskoj ekipi postoji veliki pritisak, ako si gore, da ostaneš tu, ako si dole, da ne ispadneš, ali u Zvezdi je tako da je klub naročito sada navikao navijače na pobede, ništa drugo se ne računa. Sa tim pritiskom moraš da se boriš, nema druge.

Da li je vreme da obogatiš riznicu trofeja?

- Verujem da mogu da osvojim titulu sa Zvezdom, to bi bila peta titula za mene, četiri sam osvojio u Belorusiji. Ipak, ovu bih konačno osvojio u svojoj zemlji i zato ona ima više značaja za mene. Jednostavno, osvojiti sa Zvezdom titulu je nešto drugačije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Kako bi delovalo da se sastaneš sa BATE Borisovim u Evropi?

- Iskreno, dok sam bio tamo kao igrač, nisam želeo da igram protiv srpskih klubova, ispostavilo se da sam igrao i protiv Partizana i protiv Crvene zvezde. Jednostavno, uče te od malih nogu da budeš profesionalac i da rođenog brata gledaš kao protivnika samo dok si tih 90 minuta na terenu. Sve mora da se ostavi po strani.

Da li bi Milunović mogao da bude adut Terzića u pregovorima oko Mirka Ivanića? Foto: MN Press

Priželjkuješ li dolazak Mirka Ivanića?

- Proveli smo tri godine zajedno, ima ljudske najveće kvalitete, pogotovo ima igrače. Znate sami, bio je u BATE Borisovu glavni igrač, Zvezdi bi mnogo toga doneo i bio bih presrećan ako bi se to dogodilo.

Mirko Ivanić u duelu sa Slavoljubom Srnićem; Foto: Tanjug/AP

Da li si spreman za štoperski tandem sa Vujadinom Savićem, kako ti to deluje?

- Rano je to govoriti da li ću i s kime igrati, da li ću uopšte igrati, na meni je da se nametnem, na treneru je da ga glava boli koga će da stavi u igru. Trudiću se na treningu da se što pre uklopim, saznam nešto novo od trenera, da male kritike prihvatim, da promenim šta treba, navikao sam na to i u Borisovu. Nije tu velika razlika, ali svaki trener ima svoje zahteve. Tu je Vujadin, ali i Babić, pa i Žule koji može da igra na poziciji beka ili štopera.

Prvi meč, pa gol za pola sata. Kako je delovalo biti i strelac na debiju na Kipru?

- Prezadovoljan sam zbog prvog gola, na debiju sam dao pogodak, ali mi je draže što sam posle 3 ili 4 meseca odigrao meč. Što se tiče zdravlja, sve sam sanirao i radim sa ekipom, daće Bog da se tako nastavi.

Nemanja Milunović u dresu Zvezde; Foto: FK Crvena zvezda

Čak si imao zamerke i dozu samokritike zbog primljenog gola, iako je bilo 8:1?

- Nisam baš perfekcionista, ali ako gledaš negativne strane... Ne treba ni na jednoj utakmici primiti gol, ako postoji mogućnost. Ali fudbal je to, ne možeš pobediti nekog 15:0. Dobro, taj meč nije merilo, bitno je da se pobednički mentalitet nastavi jer utiče na psihu igrača. Još kad znaš da pravilno radiš i treniraš, sve ide svojim tokom.

Kako su te prihvatili saigrači?

- Iskreno, osećam se kao da nisam tu tek 15 dana, dao sam intervju i u Belorusiji da sam pravu jačinu kolektiva osetio igrajući protiv Crvene zvezde. To je i nas krasilo u BATE-u, ali sam u duelu osetio tu jačinu kolektiva i ove generacije, prošle godine. Iskreno, i više nego što sam očekivao.

- Šale ima, to mi je falilo u Belorusiji, iako ima dosta Srba. Jako je pozitivna atmosfera, glavni je Gobelja, pa Žule i Vujadin... Svi su sjajni za šalu.

Vujadin Savić - vođa i na terenu i van njega; Foto: Marko Jovanović

Druga utakmica je već derbi na proleće, pričate li o tome?

- Pričali smo već i o derbiju, ostalo je malo vremena do početka i 5 mečeva treba iskoristiti baš zbog pobedničkog mentaliteta, da bismo namestili glave za utakmicu, mora da se pobedi, mada ja gledam svaku prvu utakmicu, prvo ona mora da se dobije, nadam se da ćemo se spremiti dobro i da rezultat neće izostati.

U prelaznim rokovima u prošlosti se izjalovilo da dođeš, sada je sve rešeno iz trećeg pokušaja?

- Svi će sad reći, "došao si u Zvezdu kad je najbolje", ali ja sam tamo igrao svake godine Ligu šampiona, Lige Evrope, ali neke stvari mimo fudbala su uticale na mene da ne prelomim tad, sad je treća sreća. Osnovni razlog je što je supruga bila trudna sa drugim detetom, prvo dete mi se rodilo tamo, još neke porodične stvari su uticale da ostanem tamo. Što se tiče srpskog fudbala, pa odavde potičem, red je da se ovde i vratim.

Milunović u duelu sa Filipom Stojkovićem, tokom meča BATE - Zvezda; Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Takođe, i Zvezda se dodatno stabilizovala u odnosu na periode kada si ti bio meta u prelaznom roku?

- Vidi se koliko je Zvezda ozbiljnija, znam kako je preko bilo, svi koji misle da je lako ući u evropska takmičenja... Verujte, lako je kad gledaš sa strane. Sve se podiglo na veći nivo, Liga Evrope, pa Liga šampiona sve govore.

Možeš li u Zvezdi biti i više na radaru za potencijalni poziv u reprezentaciju?

- Iskreno, i tada kada sam dobio poziv, rekao sam da mi je jako drago, ali i da ću se igrama potruditi da pokažem da treba da budem na oku. Radiću najbolje što mogu, daće Bog da dobijem poziv.

VIDEO - Aleksa Vukanović je više želeo Zvezdu od Partizana

(Izveštač Telegrafa iz Antalije - Bojan Vinulović)