Kakav debi Mihajlovića protiv bivšeg kluba, Srbin pobedom pokorio Đuzepe Meacu!

Mihajlović pobedio "svoje" za nikad gori početak godine Intera od polovine prošlog veka

Siniša Mihajlović je kao trener Bolonje upisao prvu recku jer je pobedio Inter iz Milana na stadionu Đuzepe Meaca sa 1:0 u meču 22. kola italijanske Serije A. On je ovom pobedom na najbolji način započeo svoj drugi boravak u timu koji ga je promovisao pre samo šest dana.

Bolonja je igrala konkretnije tokom meča dok je Inter ciljao uglavnom oko gola Skorupskog. To se Mihajlovićevom timu isplatilo u 32. minutu kada je Santander sjajno skočio posle kornera koji je izveo Pulgar za 1:0.

Gosti su imali sedam udaraca u okvir gola, ali su Neroazuri u finišu umalo došli do izjednačenja. Ranokija je opasno šutirao levicom u desni ugao gola Bolonje, ali je Skorupski ostao na visini zadatka i sačuvao je pobedu svom timu.

Foto: Tanjug/AP

Poslednju šansu je za Inter propustio Lautaro Martinez u petom minutu nadoknade kada se našao u dobroj prilici i sa petnaestak metara šutirao po zemlji pored gola Bolonje. Neroazuri su tako po prvi put od 1956. počeli godinu sa tri uzastopne utakmice u kojima nisu dali ni gol.

Inter ostaje treći sa 40 bodova u ligi, dok je Bolonja na 18. mestu sa 17 bodova. Mihajlović je sa klubom potpisao ugovor na šest meseci i jedini zadatak mu je da ostavi tim u Seriji A. Ukoliko to uspe, dobiće produžetak ugovora na još godinu dana.

Da podsetimo, prvi samostalni trenerski posao je srpski trener počeo upravo u Bolonji kada ju je preuzeo u sezoni 2008/2009. Dve godine pre toga je bio pomoćni trener u Interu.

Serija A, 22. kolo

Nedelja:

Inter - Bolonja 0:1

(Santander 32)

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fjorentina 1:1
(Larsen 56 - Fernandeš 65)

Đenova - Sasuolo 1:1
(Sanabrija 41 - Đuričić 28)

Roma - Milan 20:30

Subota:

Empoli - Kjevo 2:2
(Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1)

Napoli - Sampdorija 3:0
(Milik 25, Insinje 26, Verdi 89. p)

Juventus - Parma 3:3
(Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 62, Žervinjo 74, 90+3)

Ponedeljak:

Frozinone - Lacio 19
Kaljari - Atalanta 21

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Zlatna generacija donela "ušatog" pred Sever na nagovor Deja Savićevića

(Telegraf.rs)