Čeferin odbrusio Infantinu: Dok sam ja u UEFA, neće biti Super lige, klubovi koji odu iz Lige šampiona gube sve!

Ostaje im samo istorija, kaže Čeferin

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ne misli da je formiranje globalne Lige nacija, kao i Svetskog prvenstva za klubove u drugačijem formatu bilo dobra stvar za fudbal. On i Andrea Anjeli, šef Evropske asocijacije klubova, potpisali su memorandum o razumevanju UEFA i ECA i zajedno se usprotivili predlogu predsednika FIFA Đanija Infantina.

- Poštovanje takođe znači i pričanje prijateljima i porodici, kolegama i partnerima kad ne mislimo kao oni i smatramo da uz dužno poštovanje oni greše.

Često oni "da šefe" ljudi oteraju lidere do pada. I obrnuto, često oni koji se ne slažu na jedan odmeren, razuman i konstruktivan način pomažu zapravo i čine liderima uslugu da bi išli napred i sprečili ih da prave greške - rekao je Čeferin.

Predsednik UEFA je potom precizirao na šta tačno misli.

- Rekavši upravi FIFA da globalna Liga nacija i Svetsko prvenstvo za klubove nije dobra ideja, pokazujemo poštovanje i prema njima i prema fudbalu, igri koju volimo i koju moramo da štitimo. Nadamo se da će nas FIFA saslušati, evropski fudbal zaslužuje poštovanje - kaže Slovenac i nastavlja.

- Dok god Andrea Anjeli i ja budemo na čelu ove dve organizacije, neće biti Superlige. To je činjenica. Kada bi se klubovi odvojili od Lige šampiona, izgubili bi svoj status kao veliki klubovi u srcima ljudi. Jedina velika stvar bi u njihovom slučaju bila prošlost - naglasio je Čeferin.

(Telegraf.rs)