Pojeo je Liverpul, Delije ga očajnički žele kao startera za Partizan! Jovančić za Telegraf: Nezadovoljan sam prošlim derbijem, hoću pobedu! (VIDEO)

Željan je utakmica Jovančić!

Navijači Crvene zvezde pribojavali su se zbog zdravstvenog stanja Dušana Jovančića pred večiti derbi, ali je on za Telegraf otklonio sve dileme.

Spreman je za derbi, a jesen je najbolji reper za to koliko je bitan ekipi u oba pravca. Nebrojeno puta je menjao tok utakmice u vezi, davao je čvrstinu i mirnoću u defanzivi, a zatim i konkretnost u napadu, povezujući redove i omogućujući navalnim igračima da se razmašu.

Tako je bilo jesenas u derbiju kada je igrao celo drugo poluvreme, dao je balans ekipi posle fijaska u prvih 45 minuta, menjao je tokove mečeva protiv Trnave i Napolija, dominirao je protiv veznog reda Liverpula u istorijskih 2:0, pa su mnogi pogledi uprti u njega pred 159. večiti derbi uz pitanje da li će dobiti startersko mesto.

Na Rikarda će morati da paze crveno-beli Foto: MN Press

- Bila je mala povreda, ali ništa strašno. Očekivanja su ista kao i pre povrede, želja je da nastavimo u istom ritmu, kao što smo počeli. Da ređamo pobede iz utakmice u utakmicu, do titule koja nam je cilj. Ne znam za startersko mesto, to biste morali da vidite sa šefom, a očekivanja se ne menjaju. Čeka nas težak meč protiv dobrog protivnika, velikog rivala. Očekujem dobru utakmicu i pune tribine, pravi fudbalski ambijent. Naše je da opet probamo da stignemo do pobede. Daćemo sve od sebe da to i uradimo - kaže Jovančić, koga ne brine previše odlična uvertira Rikarda protiv Proletera.

- Dobro su počeli drugi deo sezone. Nisam pratio njihove igre, niti ostalih, obično u isto vreme igramo utakmice. Ali u analizi ćemo da uradimo sve što je potrebno da budemo upoznati sa njihovom igrom.

Ima dugo iskustvo mečeva sa Partizanom Jovančić Foto: MN Press

Da li je slabija partija protiv Surdulice varka?

- Bilo je teško za igru, nama to svakako ne odgovara, na nama je da nastavimo ovako i nastavimo seriju. Svakako, šta god da smo uradili tada, ne bi uticalo na utakmicu sa Partizanom. Spremamo se kao za svaki drugi meč. Moramo da budemo fokusirani.

U derbiju si debitovao jesenas od 46. minuta. Kakva iskustva nosiš sa prvog meča?

- To mi je bio debitantski derbi i specijalan je osećaj, pune su tribine i naboj postoji, pozitivan, trema i želja za pobedom... Taj derbi smo odigrali nerešeno i nismo bili zadovoljni pruženim. Nadam se da ćemo sada da popravimo utisak i dođemo do pobede.

U dresu Čačana, protiv Andrije Živkovića Foto: MN Press

Prošli put ste imali Napoli, koji vas je istrošio psihofizički. Sada ste imali celu nedelju samo da mislite o derbiju, kakva je atmosfera u ekipi?

- Atmosfera je odlična, od mog dolaska je tako i vidim drugarstvo i hemiju, to je jako bitno, a to koliko dana imamo za pripremu... Ne smemo da dozvolimo više da nam to utiče na utakmicu!

Prethodni derbi je doneo potpunu dominaciju Partizana od prvog minuta, kada je crveno-bele iznenadio žestoki presing. Ovaj put, ne bi Jovančića čudio sličan recept, pošto crno-beli zbog zaostatka sve karte moraju da bace na pobedu.

- Ne znam šta bih očekivao, mislim da ni mi ni oni nećemo biti zadovoljni bodom. Ne očekujem da igraju defanzivno, ne ulazim u njihovu taktiku, videćemo u subotu šta su spremili.

VIDEO: Odbrojavanje do 159. večitog derbija, koja strana Topčidera će slaviti?

(B. V.)