Engleski nisam znao ni da beknem, učio sam ga uz pesmu Adel: Tresao se kao prut po dolasku na Ostrvo, a sada vodi jedan od najjačih timova

Poketino bio bolji "đak" uz muziku

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino naveo je da je engleski počeo da uči zahvaljujući pesmi "Skajfol", engleske pevačice Adel. Argentinac nije imao problema sa jezikom dok je bio u Španiji na klupi Espanjola, ali se 2013. i selidbom u Premijer ligu sve promenilo.

Poketino je tada preuzeo Sautempton i imao dva problema: nije znao engleski, a dvosatno učenje engleskog i učitelji su mu bili dosadni.

- Međutim, učitelj je onda rekao: hajde da probamo nešto drugačije, da učimo uz pesmu. Uključio je Adel i Skajfol što je bilo vrlo zeznuto ako ne znate ništa o engleskom. Ali svaki put kad čujem tu pesmu sada, setim se tog perioda - rekao je Poketino za engleski Džo.

Učenje engleskog je video kao nepremostivu prepreku i kaže da mnogo puta nije mogao ni da spava.

- Bio sam mrtav umoran, a nisam mogao da zatvorim oči. Prve večeri u hotelu, bilo je oko četiri ujutru kad sam pozvao svog pomoćnika Hesusa Pereza i pitao ga da li je budan.

Pozvao sam ga u svoju sobu da pričamo. Nisam znao šta da radim. Nisam znao ni reč engleskog, a trebalo je da stanem pred pedeset ljudi i čelnike kluba. Tresao sam se - prepričao je Poketino.

U Sautemptonu je proveo samo sezonu, posle čega je prešao u Totenhem koji vodi i danas kao jedan od najjačih klubova u Engleskoj. Jezik je u međuvremenu savladao.

(Telegraf.rs)