Ronaldo i Juventus u "nemogućoj misiji" protiv Atletika, "građani" na korak od četvrtfinala!

Novi revanši osmine finala Lige šampiona donose dve zanimljive utakmice

Drugu nedelju revanša osmine finala Ligu šampiona najviše pažnje privlači pitanje da li Kristijano Ronaldo sa Juventusom može da nadoknadi 0:2 protiv madridskog Atletika u Torinu.

MOŽE LI SE STIĆI 0:2?

Atletiko ima veliku prednost, stečenu golovima urugvajskih štopera Hosea Marije Himeneza i Dijega Godina, ali ako neko zna kako da nađe put do mreže "jorgandžija" onda je to Ronaldo - strelac 22 puta na 32 meča.

Portugalac duel protiv Atletika čeka svež, presedeo je na klupi protiv Udinezea (4:1), što znači samo da će najbolji strelac ikada u Ligi šampiona biti "gladan" golova.

Protiv sebe imaće možda i najbolju odbranu na svetu, ali Atletiko ima još jednog "keca u rukavu" - Alvara Moratu koji se vraća u Torino i biće starter protiv bivšeg kluba.

Foto: Tanjug/AP

Morata je i u prvom meču zatresao mrežu, s tim da mu je gol poništen zbog faula, i sada će menjati suspendovanog Dijega Kostu.

SITI SIGURAN U MANČESTERU

Dodatnu tenziju utakmici sigurno unosi i neprikladan potez trenera Atletika Dijega Simeonea, u proslavi pogotka, što znači da će biti na meti italijanskih tifoza.

U drugom meču sutra, očekuje se da Mančester Siti na Etihadu valorizuje pobedu protiv Šalkea iz Gelzenkirhena (3:2) i prođe među osam najboljih na Starom kontinentu.

Foto: Tanjug/AP

"Građani" su velikim preokretom u Nemačkoj u finišu zakoračili ka četvrtfinalu i samo treba da nastave sa sjajnom formom u kojoj se dospeli i na čelnu poziciju u Premijer ligi.

Ipak, slični favoriti bili su Real Madrid i Pari Sen Žermen protiv Ajaksa, odnosno Mančester Junajteda, pa su "nastradali" na svom terenu prošle nedeljke.

Kod gostiju, srpski fudbaler Matija Nastasić trebalo bi da se nađe u starnih 11 protiv nekadašnjeg kluba.

Utakmice u Torinu i Mančesteru počinju sutra u 21 sat.

(Telegraf.rs)