I ministar poljoprivrede odlučuje o Zvezdinoj tituli iz 1946. godine

Branislav Nedimović član Pravne komisije FSS koja će odlučivati o zahtevu crveno-belih, uz njega i bivši član Pravne komisije kluba sa Marakane Dejan Šuput

Fudbalski klub Crvena zvezda ne odustaje od inicijative da joj se pripiše titula osvojena 1946. godine, u tom pravcu crveno-beli su preduzeli i najkonkretniji korak do sada: podneli su zvaničan zahtev Skupštini Fudbalskog saveza Srbije da joj se uvaži trofej osvojen u posleratnoj sezoni. 

Sa "Marakane" su naveli da su u zahtevu argumentovano nedvosmisleno dokazali da imaju pravo na titulu, čemu se, opet, snažno protivi Partizan koji, između ostalog, tvrdi da tim potezom "Zvezda siluje istoriju".

- Započeto pretprošle godine, specifično i agresivno silovanje višedecenijske prošlosti, kombinovano sa elementarnim nepoznavanjem pravne istorije Srbije i rđavim poznavanjem osnovnoškolskih matematičkih operacija, okončano je samovlasnim, bahatim, nelegalnim i nelegitimnim činom nekakvog tobož zahteva za priznavanjem tobož titule nazovi prvenstva Srbije iz 1946. godine - bio je oštar odgovor potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića na najnovije aktivnosti Zvezde, uz priložene kontra argumente crveno-belima.

Elem, zahtevom Zvezde baviće se pravna komisija FSS-a u kojoj se, pored ostalih, u svojstvu člana nalazi i Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, koji je po profesiji diplomirani pravnik!

On je Ministar poljoprivrede postao u avgustu 2016. godine, a pre toga je od 2008. do 2016. godine obavljao funkciju gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović Foto: Promo

Pored njega u komisiji, i to na mestu predsedavajućeg, je i Dejan Šuput, doktor prava i profesor na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla", a ono što je interesantno vezano za njega, bio je član Pravne komisije Crvene zvezde od 2009. do 2011. godine.

Komisiju još čine potpredsednik Veljko Radulović, načelnik Opštinske uprave Čajetina, ujedno i predsednik prvoligaša Zlatibora, kao i članovi Božidar Beronja, advokat iz Novog Sada i već pomenuti ministar Nedimović.

Oni će odlučiti od Zvezdinoj tituli iz 1946. godine.

VIDEO: Fudbaleri Crvene zvezde podigli šampionski pehar 2018.

(Telegraf.rs)