Sjajna partija Srbije u Nemačkoj: Jović šokirao Pancere, Dmitrović spašavao Orlove posle promašenih zicera (FOTO) (VIDEO)

Iako oslabljeni neigranjem nekolicine prvotimaca, Orlovi su se ravnopravno noslili sa domaćinom i ''izvukli'' 1:1

Možda nije uspela da pobedi selekciju Nemačke, ali će se o partiji fudbalske reprezentacije Srbije u Volfsburgu i remiju protiv favorizovanog rivala definitivno pričati kao o velikom podvigu - 1:1 (0:1)!

Malo je falilo da taj podvig bude potpun, jer su Orlovi pri rezultatu 1:0 imali tri velike prilike! Tri zicera! Doduše, imali su i Nemci s tim da su naši momci promašivali, a šut Pancera zaustavljao je odlični Marko Dmitrović.

A mreže su pogađali Leon Gorecka u 69. minutu za Nemce i Luka Jović u 12. minutu za Srbiju!

NEMAČKA - SRBIJA 1:1

(Gorecka 69 - Jović 12)

Nemačka: Nojer (ter Štegen 46), Himik, Zule, Ta, Klosterman (Kerer 90), Gindogan, Halsteberg, Haverc (Rojs 46), Sane, Brant (Gorecka 56), Verner.

Srbija: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Bogosavac (S. Mitrović 79), Maksimović (Jovičić 88), Milinković Savić (Lukić 62), Ljajić, Gaćinović (Radonjić 62), Lazović (Živković 79), Jović (Pavkov 70)

Rezerve: Rajković (g), Vasiljević (g), Miletić, Veljković.

Foto: Tanjug/AP

Napadač Frankfurta je šokirao domaćina posle jednog kornera i momenta kada se lopta odbila od Maksimovića i stigla do njega.

Usledio je predatorski potez i udarac glavom za veliko slavlje Srbije. Prvi meč kao starter i prvi gol za bivšeg napadača Crvene zvezde.

Jović je nedugo posle gola mogao da upiše i svoj drugi, ali mu je šut u 25. minutu izblokiran u poslednjem trenutku. Asistent mu je bio Darko Lazović koji je svoju odličnu partiju krunisao i onom asistencijom za Adema Ljajića u 41. minutu.

Sam je vezista Bešiktaša bio na nekih sedam metara i umesto da loptu ubaci u praznu mrežu on je šutirao preko gola. I sam Lazović je u 49. minutu imao priliku za gol, kada je istrčao kontru i izašao ispred ter Štegena, ali je očajno šutirao levom nogom preko gola. kao da se uplašio.

S druge strane, Orlovi se nisu uplašili veličine protivnika, Iako su u meč ušli bez povređenih Matića, Kostića, Kolarova, Tadića, Mitrovića i Fejse, momci koje je Mladen Krstajić izveo na teren su pokazali da su dostojni reprezentativnog dresa.

Odbrana je do 60. minuta dobro funkcionisala, iako je Spajić u toj zadnoj liniji imao samo jedan meč, a Bogosavac debitovao. Upravo je Bogosavac u 1. minutu blokirao šut Klostermana koji bi verovatno bio gol da se noga levog beka Čukaričkog nije našla tu da zasmeta.

Imala je, doduše, i odbrana Srbije nekolio propusta. Verner je u prvom poluvremenu imao dva zicera i oba puta Dmitrović mu je odbranio.  Potom je do ludila dovodio i Sanea, ali kako je vreme odmicalo bilo je jasno da će Nemci dati gol ukoliko se Orlovi ne trgnu.

Trenutak nepažnje Lljajića i izgubljena lopta na nekih 30 metara najavila je gol rezerviste Gorecke. Pre toga, Maksimović je sa gol linije izbacio loptu posle udarca Gundogana.

Činjenica je da su Nemci bili bolji u drugom poluvremenu i zbog ulaska Rojsa koji je u 59. i 75. bio najbliži golu.

Foto: Tanjug/AP

Finiš meča nije doneo previše uzbuđenja sve do 92. minuta kada je rezervista i debitant Pavkov dobio direktan crveni karton. Neoprezno je startovao nad Saneom i zasluženo je isključen. Ali vremena za promenu rezultata nije bilo...

Srbija sada u sjajnom raspoloženju može da čeka 25. mart i početak kvalifikacija protiv Portugalije u Lisabonu.

(Telegraf.rs)