Krstajić pred Portugalce: Znam prvih 11 koji će istrčati na teren, već smo dali spisak UEFA! (VIDEO)

Međutim, selektor Orlova nije želeo da otkrije imena startnih fudbalera, već je sačuvao to za meč

Vreme je i za prvu zvaničnu utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije u 2019. godini! I to odmah onu najtežu - protiv Portugalije u gostima, u okviru grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tom prilikom selektor Orlova Mladen Krstajić održao je konferenciju za medije na stadionu Luž, gde će Srbija istrčati u ponedeljak od 20.45 minuta.

- Gledali smo da ekipu što bolje oporavimo posle utakmice sa Nemačkom. Bila je to veoma zahtevna i teška utakmica. Odradili smo dva odlična treninga, imamo još jedan pred meč. I dalje mislim da je Portugalija favorit broj jedan, bez obzira što su igrali 0:0 sa Ukrajinom. Bili smo na stadionu, gledali smo sve - rekao je Krstajić i dodao:

- Cenimo Portugal, poštujemo ga i ne bojimo se. Iako smo oslabljeni. Veliki broj igrača nije tu, ali ovi momci koji su tu imaju kvalitet i imamo dobru atmosferu i uz kapitena Tadića i Mitrovića koji su se priključili mislim da će biti jedna kvalitetna utakmica. Želimo na EP posle 20 godina.

Naravno, novinare je najviše interesovalo u kom sastavu će Orlovi izaći protiv Portugalije.

Foto: Telegraf.rs

Naravno da znam sastav. Kompletna slika mi je jasna. Dali smo 23 igrača UEFA koji će biti u protokolu i znam kojih 11 će istrčati na teren, pogotovo sada kada su Tadić i Mitrović odradili kompletan trening. Videćete i taktiku i sastav u ponedeljak. Sve o tome više bi bilo previše da pričam - rekao je selektor Srbije.

Govorio je Krstajić i o pritisku koji ima Portugal, a zatim odgovorio na pitanje da li je ukrajinski model recept za dobar rezultat.

- Nas se ne tiče što je Portugal pod pritiskom. Normalno je da budu. Utakmica je mnogo važna i za nas tako da su i jedna i druga ekipa pod pritiskom - rekao je Krstajić i dodao:

- Sigurno da svako ima svoj model. Kako Ukrajina, tako i Srbija. Ne gledamo druge. Znamo prednosti i mane. I njihove i naše. Ali nadam se da ćemo više njihovih naći.

Nastavio je Krstajić da govori o modelu Orlova, barem onom za budućnost.

Foto: Tanjug/AP

- Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Onaj model iz Nemačke treba da bude model za budućnost, da se dobre stvari usavrše, a da slabije svedemo na minimum. To bi trebalo da bude naš model za budućnost. Treba da analiziramo protivnika, kao što smo uradili sa Nemcima. Analizirali smo i Portugalce i imamo neke ideje kako da ih ugorzimo. Ali, sve će se videti na utakmici.

O Kristijanu Ronaldu Krstajić nije govorio mnogo.

- Velike zvezde je teško analizirati. Imamo neke naše ideje kako da ga zaustavimo. Suvišno je sve komentarisati o čoveku koji je najbolji na svetu što se tiče fudbala.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Lisabona - Mario Marić)