Provokacije, lakat u glavu, crveni karton, golovi: Old Firm derbi pripao Seltiku posle drame na kraju meča! (VIDEO)

Old Firm, 416. po redu pripao je Seltiku koji je sada bliži novoj tituli

Fudbaleri Seltika pobedili su u derbiju Škotske najvećeg rivala Rendžers sa 2:1 i tako se dodatno približili osvajanju 8. uzastopne titule pošto su sada odmakli na 13 bodova prednosti. 

Rendžers je u ovom susretu dopustio da "pobedi sam sebe". Meč je odlučilo loše prvo poluvreme po Policajce u kojem je Seltik dominirao i poveo u 27. minutu golom Eduara, koji jepretrčao skoro pola terena i onda vrlo lepo završio napad na oduševljenje punog Seltik parka.

Posle gola, nervoza je učinila svoje pa je novi problem za trenera Džerarda usledio samo 4 minut aposle gola kada je Alfredo Morelos naseo na provokaciju Brauna i laktom ga udario. Kolumbijac je dobio direktan crveni karton.

Ipak, posle lošeg početka, usledilo je kasno buđenje i gol u 63. minutu. Rajan Kent je uspeo da iz solo akcije prođe kroz petoricu fudbalera popularnih Kelta i izjednači.

Delovalo je da će ovaj derbi završiti bez pobednika, ali je u 86. minutu Tavernije napravio žestoki kiks jer je pod pritiskom protivnika u nameri da vrati loptu, "skratio" dodavanje, što je Seltik momentalno kaznio pobedonosnim golom Forest.

Da podsetimo, posle ove pobede Seltik je stekao 13 poena prednosti 7 kola pre kraja i samo čudo moglo bi da se desi da klub ne dođe do nove titule.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)