Svemoćni Mesi za 7 minuta presudio Liverpulu, Barsa je pred vratima finala Lige šampiona (VIDEO)

Katalonski klub slavio sa 3:0, ali vredi pomenuti i odličnog Luisa Suareza

Barselona je skoro u finalu Lige šampiona, pošto su u prvom polufinalnom meču protiv Liverpula na Nou Kampu uspeli da daju tri gola i sačuvaju mrežu pred silovitim naletima Redsa - 3:0 (1:0)!

U neku ruku i srećno, jer je Liverpul dominirao u Španiji tokom većeg dela meča i pravo je čudo kako nisu uspeli da daju gol. Međutim, nekoliko puta su promašili gol, dok ih je u tome u tri navrata sprečio i Mark Andre ter Štegen. I onda je usledila kazna u poslednjih 15 minuta, u vidu Lionela Mesija!

FK BARSELONA - FK LIVERPUL 3:0 (1:0)

(Suarez 26, Mesi 75, 82)

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Lengle, Alba - Buskets, Rakitić, Vidal - Kutinjo (Semedo 60), Suarez, Mesi.

LIVERPUL: Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner (Šaćiri 84), Fabinjo, Keita (Henderson 23) - Vajnaldum (Firmino 79), Salah, Mane.

Vicešampionu Evrope presudio je i njihov bivši igrač - Luis Suarez - koji ih je ''ujeo'' u 26. minutu posle asistencije Đordija Albe sa leve strane, a zatim i pogodio prečku u 75. minutu kada je na odbijenu loptu naleteo Lionel Mesi i ušetao se s njom u gol. A onda majstorija Argentinca iz slobodnjaka kakva se ne brani sedam minuta kasnije...

Zvuči pomalo neverovatno, ali Suarez je protiv Redsa postigao svoj prvi gol ove sezone u LŠ, i to posle 36 pokušaja da da isti. Kao da je baš Liverpul čekao... Klub koji je napustio 2014. godine, ali ne baš prijateljski.

Foto: AP/Tanjug

Jirgen Klop je sve iznenadio postavom sa Gomezom na desnom beku i formacijom 4-4-2. Ali, ona mu je donosila sve sem gola. U potpunosti je nadmudrio Valverdea. Kao da je imao igrača više na sredini, a vredi pomenuti ni da se Mesi nije video do tog gola u 78. minutu. Sve što je Argentinac pokušao, igrači engleskog kluba su osujetili.

Ipak, njemu je malo dovoljno da pokaže magiju i sa ova dva gola je stigao do ukupno 600 u dresu Barselone koja je, takođe, postala prvi klub posle Reala koja je prešla granicu od 500 golova u LŠ (502).

A Mesi je ova dva gola dao na dan kada je prvi put u karijeri zatresao mrežu u dresu Barse. Bilo je to 2005. u pobedi nad Albaseteom, na asistenciju Ronaldinja. Dakle, 1. maj je veoma bitan datum u Mesijevoj karijeri.

Foto: AP/Tanjug

Liverpul je najbolju priliku za gol imao u 83. minutu, odmah psole trećeg gola Barse. najpre je rakitić izbacio loptu sa gol linije, da bi Salah sa pet metara pogodio stativu.

Mogla je i Barsa u 90+5 do 4:0. Sjajan kontra, asistencija Mesija i očajan šut Dembelea. Direktno u Alisona koji je, ni kriv ni duža, morao tri puta da vadi loptu iz mreže.

Čini se da je ključni trenutak utakmice bila izmena koju je Valverde napravio u 60. minutu. Ubacio je desnog beka Semeda umesto Kutinja, a na poziciju veziste je otišao Serđi Roberto. Time je dobio više igrača na sredini i tako je otupio sve češće nalete Redsa.

Foto: AP/Tanjug

Engleski klub je imao i taj peh da im se na početku utakmice povredio Nabil Keita, ali je rezervista Henderson ostavio iza sebe sjajnu partiju.

Ipak, svi igrači LIverpula će morati mnogo više u revanšu koji je na programu za nedelju dana. Podsetimo, Ajaks je u drugom polufinalu pobedio Totenhem u Londonu rezultatom 3:0.

(Telegraf.rs)