Alaba mi je kao dete, a Roben i ja smo stvoreni jedan za drugog: Riberi odlazi iz Bajerna i otkriva za čime će žaliti celog života

Odlazi i Riberi i ostavlja svog "sina"

Francuski fudbaler Frank Riberi oprostio se od svog Bajern Minhena i ispričao neke od najjačih utisaka iz 12 godina provedenih u bavarskom klubu.

Riberi na kraju sezone ide iz Bajerna i kaže da odluka da ode nije bila nimalo laka.

- Mnogo sam razmišljao, nije bilo lako, ali ponekad je život takav. Teško je napustiti sve ovo posle 12 godina, ali to je bio prelep period i za mene i za moju porodicu. Dosta sam se borio, dosta toga sam osvojio i nikada to neću zaboraviti - izjavio je Riberi na konferenciji za štampu u utorak.

Francuz je rekao da još nije odlučio šta će raditi sledeće sezone, pošto je još ranije objavio da nastavlja da igra fudbal.

- Imam nekoliko ponuda, ali je još rano za konačnu odluku. Sigurno ću igrati fudbal još dve sezone i posle toga se vraćam u Minhen - kaže Riberi i obrazlaže da je njegovoj porodici lepo u tom gradu.

Napomenuo je i da je sa Rumenigeom i Henesom imao uvek dobar odnos, ali je ovog puta priča išla teško.

- Teške su okolnosti. Rekli su mi da nikad neće zaboraviti šta sam uradio za Bajern, a ja nikada ne mogu zaboraviti što su njih dvojica uradili za mene. Poštovanje je uzajamno - dodaje Riberi, koji je izdvojio i jednog miljenika iz svoje ekipe, Davida Alabu.

- Biće mi teško da se oprostim od svih. David je moje dete, videćemo se opet jednog dana, bićemo u kontaktu. Nedostajaće mi, naravno, još neki momci, posebno Rafinja, Miler, Nojer i Roben. Zajedno smo proveli dosta vremena.

Zajedno sa Arjenom Robenom, često je činio ubojitu liniju za koju odbrane nisu imale leka.

- Kada je Arjen odigrao prvu utakmicu, odmah je bilo jasno da stvari sjajno funkcionišu među nama. Tako je i danas. Arjen je desno, ja levo, mnogo smo utakmica igrali zajedno i osvojili gomilu trofeja. Stvoreni smo jedan za drugog - istakao je Riberi.

Kao najlošiju godinu u Bajernu od 2007. do sada, izdvojio je 2012. kada je njegov tim vodio do 88. minuta na svom stadionu protiv Čelsija i onda izgubio zbog Didijea Drogbe.

- Boli me taj poraz i sada, još uvek ga nosim u sebi.

Najbolja je bila 2013. kada je Bajern osvojio Ligu šampiona pobedom nad Borusijom iz Dortmunda. Riberi je sa Bajernom osam puta bio šampion Nemačke, ima pet Kupova i isto toliko Superkupova u Nemačkoj.

VIDEO - Gori Marakana! Delije grmele posla gola Pavkova

(Telegraf.rs)