Legende Junajteda gledale najveći uspeh svog kluba: Salford dominirao na Vembliju, za pet sezona prošao četiri ranga takmičenja! (FOTO)

Bekam, braća Nevil i slavna imena "klase 92" zadovoljno trljaju ruke nakon još jedne uspešne sezone

Engleski Salford Siti, klub čiji su manjinski vlasnici legende Junajteda iz "klase 92" na čelu sa Dejvidom Bekamom, nastavio je nezadrživo da grabi ka profi ligama engleskog fudbala. 

Salford je u subotu na Vembliju savladao Flajd rezultatom 3:0 u finalu doigravanja za plasman u četvrti rang takmičenja - Ligu 2, što je klubu iz Mančestera četvrti prelazak iz lige u ligu u poslednjih pet godina.

Strelci za Salford bili su Dieseruv u 15. minutu, te Pjerđani i Turej u drugom poluvremenu, za ubedljiv trijumf u prisustvu braće Nevil, Bekama, Gigsa i Nikija Bata, koji su najveći uspeh svog kluba gledali a tribina "Vemblija".

Inače, većinski vlasnik kluba je singapurski biznismen Piter Lim, čijih je 40 posto udela u Salfordu, koji polako, ali sigurno, ide ka najvišem rangu engleskog fudbala.

- Četiri ranga takmičenja za pet sezona, mislili smo da će nam za tako nešto trebati osam sezona. Ponosan sam - izjavio je nakon meča jedan od suvlasnika Geri Nevil.

Podsećamo da Bekam rukovodi i američkim klubom Majami Siti, koji je u osnivanju, a tek od naredne sezone uključiće se u takmičemnje sa ostatkom lige u SAD.

Piter Lim i Dejvid Bekam nakon trijumfa na Vembliju Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)