Nemojte da vas čudi ako me vidite na tribinama da pijem pivo i jedem sendvič sa navijačima: De Rosi otkrio zbog čega ide iz Rome posle 18 godina! (FOTO)

Shvatio sam poruku kluba, ali neću da prestajem da igram, poručio je De Rosi

Gvido Fijenga, izvršni direktor Rome rekao je da klub više ne vidi Danijelea De Rosija kao figuru na terenu, već u fotelji i cipelama.

Vučica je svom legendarnom dugogodišnjem igraču, a nakon odlaska Frančeska Totija, i kapitenu, ponudila da postane funkcioner, te da mu neće produžiti ugovor na kraju sezone. To praktično znači da De Rosi utakmicom protiv Parme krajem maja završava svoju karijeru u rimskom klubu.

Foto: Tanjug/AP

- Juče sam se našao s De Rosijem i rekao mu da je odluka kluba da mu se ugovor ne produži. Naša je želja bila da ostane u klubu, ali ne na terenu, nego na jednoj od funkcija.

Nadao sam se da će Danijele to prihvatiti, ali on je imao druge ideje. Bilo kako bilo, naša ponuda i dalje stoji. Njegovu odluku poštujem, sve dok on poštuje našu - rekao je Fijenga za italijanske medije.

De Rosi puni 36 godina, debitovao je u dresu Rome sa 18 i za sve to vreme je odigrao 615 utakmica i dao 63 gola za klub. Titule su izostale, ali mu to nije smetalo jer zna da ga navijači poštuju i vole.

Foto:Guliver/Dino Panato/Getty Images

- Roma i ja smo birali jedno drugo. Ima mnogo ljubavi među nama i sada, a biće je i u budućnosti, makar to bilo u drugačijem obliku. Nemojte se čuditi ako me vidite na tribinama među navijačima na nekim gostovanjima kako pijem pivo i jedem sendvič - rekao je kapiten.

Tim koji su predvodili on i Toti čak osam puta je završavao drugi tokom godina u Seriji A. Trofeja je bilo tek nekoliko u Kupu i Superkupu.

- Kad pogledam unazad neke momente bih menjao, ali ne ništa od onoga što se tiče lojalnosti klubu. Da imam magični štapić, dodao bih nam još nekoliko trofeja - kaže De Rosi i dodaje:

- Shvatio sam koju će odluku klub da donese u vezi mog statusa. Imam skoro 36 godina, znam kako fudbal funkcioniše i nisam hteo da ometam igru u Evropi. Hvala direktorima na njihovoj ponudi, cenim je i poštujem, ali ja se još uvek osećam kao fudbaler - rekao je De Rosi.

Voleo bi da radi kao trener, a ne kao direktor što mu je ponuđeno, jer do te tačke ispred sebe vidi dug put.

VIDEO - Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)