Kompani se emotivno oprostio, pa objavio šok vest: Postaću trener-igrač Anderlehta!

Skromni Belgijanac se oprostio

Fudbaleri Mančester sitija moraće da traže novog kapitena, Vinsent Kompani je poručio da odlazi.

Kompani je carevao odbranom Građana punih 11 sezona, bilo je povreda i pehova, ali se vraćao jači, poslednja titula biće mu posebno draga.

Dao je gol za 1:o protiv Lestera u pretposlednjem kolu, kada se Siti najviše mučio da dođe do celog plena.

Tako je pogotkom u finišu na najbolji način zaokružio ovaj deo životne priče.

- Beskonačno mnoo puta sam zamišljao ovaj dan. Posle svega, došlo je vreme za kraj, nakon toliko godina.  Mančester siti mi je dao sve. Probao sam da vratim koliko sam mogao - naveo je Kompani.

On je došao iz Hamburga 2008. i posle tri godine postao je kapiten.

- Teško je obuzdati emocije, osećam se zahvalno, svima koji su me podržavali u ovoj avanturi, u ovom posebnom klubu. Sećam se dobro prvog dana, kristalno jasno kao poslednjeg. Sećam se nestvarne ljubaznosti ljudi u Mančesteru. Nikad vašu lojalnost neću zaboraviti, naročito u teškim vremenima. Uvek ste mi davali vetar u leđa i zbog vas nisam odustajao - poručio je Kompani.

Za kraj, samo je poručio da će se o budućnosti uskoro oglasiti, što je učinio novim vestima.

- Kao igrač, rođen sam i stvoren u Anderlehtu. Od šeste godine sam bio u klubu, a nedavno sam dobio poziv kluba da budem igrač-menadžer. Nisam samo bio impresioniran, već sam i intrigiran verom koju imaju u mene. Trebalo mi je da razmislim, odlučio sam da prihvatim. Želim da delim svoje znanje sa sledećim ljubičastim generacijama - saopštio je Kompani.

I Atalanta se bori za Ligu šampiona, umornija je posle finala Kupa, a pitanje je i kako će Juve reagovati na vest o Alegrijevom odlasku. Stoga je kec vredan primamljive kvote 2,40. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Juventus – Atalanta.

(Telegraf.rs)