Roma našla novog trenera i on dolazi sa istoka

Vučica u Ukrajini pronašla novog stratega

Kako javljaju svi italijanski mediji čelnici Rome su se dogovorili sa Paulom Fonsekom oko svih detalja, čeka se samo da se i Šahtjor složi.

Prema pisanju Gazete delo Sport, Fonseka će sa Romom potpisati trogodišnji ugovor vredan 2,5 miliona evra po sezoni.

Da bi se perspektivni stručnjak preselio na Olimpiko, neophodno je da se još Roma dogovori sa Šahtjorom oko otkupa ugovora, pošto ukrajinski klub sa Portugalcem ima ugovor na još godinu dana. U tom ugovoru stoji otkupna klauzula od 5 miliona evra.

Ostaje da se vidi da li će čelnici Rome uspeti da izdejstvuju nešto manju isplatu ili će, ako procene da im je to ipak previše novca, cela priča će propasti i okrenuće se drugom rešenju.

Foto:Guliver/Paolo Rattini/Getty Images

Ukoliko sve propadne oko Fonseke, kao alternativa spominje se strateg Sasuola Roberto de Zervija.

Biće zanimljivo ako on dođe jer će zameniti trenera (ako ne računamo Ranijerija koji je došao na samo nekoliko meseci) koji je takođe stigao iz Sasuaola - Roberto di Frančeska.

Prema navodima italijanskih medija, koji tvrde da su na sastanku u Madridu Fonseka i Roma sve dogovorili, i sam je strateg izrazio veliku želju da preuzme Vučicu.

Veruje se da će Portugalac uspeti da nagovori čelnike Šahtjora da ga puste bez obeštećena. Tome bi mogli da doprinesu odlični odnosi sa čelnicima kluba kojima je doneo tri uzastopne duple krune za tri sezone.

(Telegraf.rs)