Nova bomba u Realu: Posle Jovića, stiže i levi bek za 55 miliona evra!

Kraljevski klub je dogovorio sve sa Lionom o otkupu Ferlanda Mendija

Prva bomba u Real Madridu je odjeknula kada je objavljeno da je Luka Jović nović ''Kraljević''. Već druga bi mogla da odjekne vrlo brzo. Levi bek Liona Ferland Mendi na korak je od Madrida.

Kako španska Marka javlja, Real je sve dogovorio sa Lionom o otkupu ugovora 23-godišnjeg levog beka Ferlanda Mendija. Transfer će biti težak 55 miliona evra i ako je francuski klub prvobitno tražio 60, a Real je nudio 50, na kraju su se našlisu na pola puta.

Isto kao i u slučaju Luke Jovića, i Mendi će potpisati šestogodišnji ugovor.

Sa ova dva dugoročna potpisa Real je krenuo u rekonstrukciju ekipe i pravljenja tima na duže staze.

Lionel Mesi i Ferland Mendi; Foto: Guliver/Maja Hitij/Getty Images

Da je posao blizu realizacije govori i podatak da je lekarska ekipa Reala viđena u Parizu, gde se Mendi priprema sa reprezentacijom Francuske za predstojeće reprezentativne obaveze.

Dovođenje mladog beka znači da je Real napokon rešio da pronađe zamenu legendarnom Marselu, kojeg godine polako stižu. Prošla sezona mu je bila ubedljivo najslabja u karijeri, ali i kao celoj ekipi. Veruje se da će Brazilac odigrati mnogo bolju sezonu pod dirigentskom palicom Zinedina Zidana, međutim, Real mora da misli i na budućnost i na život bez jednog od najboljih levih bekova svih vremena.

Pogledajte i najbolje poteze Mendija zbog kojih postaje "novi galaktikos"

VIDEO: Luka Jović i Ljubomir Fejsa otkinuli uz čuveni hit na svadbi Komnena Andrića

(Telegraf.rs)