Olimpijakos nudi milion evra manje za Markovića, Partizan neće ni da čuje!

Dogovor dva kluba sputava finansijski jaz između ponude i potražnje, koji iznosi okruglo milion evra

Foto: Marko Jovanović

Rado bi Olimpijakos video Svetozara Markovića u svojim redovima ovoga leta, o čemu je Telegraf juče i pisao, ali ako grčki velikan ne “podeblja” ponudu za defanzivca Partizana - od saradnje neće biti ništa!

To je epilog sastanka predstavnika klubova, koje u ovom trenutku deli dubok finansijski jaz!

Razlika između minimalnog obeštećenja koje crno-beli potražuju i onoga što grčki klub nudi za Svetozara Markovića je okruglo milion evra. Iz ugla Partizana, to je nepremostiva prepreka, po cenu da do saradnje nikada i ne dođe.

Foto: Marko Jovanović

Konkretno, klub iz Humske za svog fudbalera očekuje minimalno 2.500.000 evra obeštećenja, shodno činjenici da je Marković zbog povrede i operativnog zahvata na kolenu izgubio gotovo ceo prolećni deo sezone, ali i mesto u timu. Ispod te cifre, crno-beli ne žele ni da razgovaraju.

Sa druge strane, Olimpijakos, koji takođe sprema veliku reorganizaciju tima ovoga leta, želeo je da iskoristi upravo činjenicu da defanzivac nije imao veliku minutažu u proteklom periodu i otuda su razgovori ponovo aktivirani (želeli ga i zimus).

Međutim, u Partizanu nemaju nameru da popuste, iako je Marković jedan od igrača koji ima “zeleno svetlo” da napusti klub u letnjem prelaznom roku. Ali to podrazumeva samo u slučaju da za njega dođe i adekvatna ponuda. Ona koju je poslao grčki velikan nije ni blizu toga.

(Z. Ivković)