Tumbaković i fudbaleri Zvezde odbili da igraju protiv Kosova!

Ovakvoj odluci kumovali pritisci iz Beograda, tvrde crnogorski mediji

Ljubiša Tumbaković neće voditi reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacionoj utakmici protiv Kosova (petak 20:45), a u timu neće biti ni fudbalera Crvene zvezde Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, prenose Vijesti.

Isti listi tvrdi da su selektor i igrači, rođeni u Srbiji, prethodna dva dana bili izloženi žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura.

- Politika je pobedila fudbal, Tumbaković verovatno više neće ni biti selektor reprezentacije - tvde Vijesti, uz konstataciju da je odluka bivšeg trenera Partizana potpuno razumljiva.

- Čovek iz Beograda, vrhunski profesionalac, trener koji je vodio i stvarao velike igrače, našao se pred izazovom sa kakvim se nije sreo u karijeri. Nakon svega kroz šta je prošao minula dva dana, a znajući da ga isto čeka i pred gostovanje u Prištini, odluka da ne bude na klupi večeras, a, po svemu sudeći, i ubuduće, prilično je razumljiva. Kao što je i razumljiva i odluka Stojkovića i Ivanića da odustanu, iz nefudbalskih razloga, a ni svojom voljom.

Filip Stojković (četvrti sleva) i Mirko Ivanić (prvi zdesna) odbili su da igraju protiv Kosova u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo Foto: MN Press

Na klupi neće biti ni Tumbakovićev prvi pomoćnik Saša Janković, a ekipu će voditi Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Ipak, u sastavu će se naći Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević.

Ovakav epilog je i mogao da se nasluti naročito posle izjave Tumbakovića uoči početka kvalifikacija i konkretno na temu meča sa Kosovom:   

- Kad je Kosovo u pitanju, to je stvarno noćna mora. Kako da se postavim, kako da vodim taj meč. Stvarno nije bilo dobro nikome od nas petorice iz delegacije koji smo bili tamo na žrebu. Imam neku noćnu moru, verovatno i ljudi koji sarađuju sa mnom. Kako će se ovo sve završiti u ovom momentu, iskreno ne znam ni ja - rekao je tada Tumbaković.

VIDEO: Pokreti jedinica Vojske Srbije posle akcije ROSU

(Telegraf.rs)