Dule Savić za Telegraf pozdravio odluku Tumbakovića i igrača Zvezde da ne igraju protiv Kosova: Svaka im čast, nije Crna Gora Brazil da im bude žao

Patriotska odluka Srba koji brane boje Crne Gore, tvrdi Zvezdina legenda

Nije moglo bez političkih tenzija pred meč Crne Gore i tzv. reprezentacije Kosova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor "sokolova" Ljubiša Tumbaković, njegov pomoćnik Saša Janković, kao i dvojica igrača Zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić odbili su reprezentativnu dužnost, što će ih sve koštati daljeg daljeg statusa u selekciji naših južnih komšija. 

Crnogorski mediji preneli su vest da pomenuti kvartet neće biti u službi nacionalnog tima u petak uveče u meču koji će biti odigran bez prisustva publike, zbog kazne UEFA prema domaćinu za rasizam na meču sa Englezima.

Za Crnogorce odluka bivšeg trenera Partizana i dvojice igrača Zvezde je razumljiva, a za Srbe je njihov gest apsoltuno onakakv kakav bi trebalo da bude - patriotski.

- Pozdravljam njihovu odluku, svaka im čast na tome. Postupili su ispravno, onako kako bi trebalo svaki Srbin da je na njihovom mestu - rekao je za Telegraf.rs legendarni igrač Zvezde Dušan Savić, reagujući na vesti iz tabora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Savić kaže da ni Tumbaković, kao ni Stojković i Ivanić, ne bi trebalo da budu previše uzmenireni zbog činjenice da su stavili tačku na reprezentativni status.

- Pa ne igraju za Brazil, ne bi to trebalo da im predstavlja problem... Trebalo bi mnogo više da ih interesuje zemlja u kojoj igraju za svoje klubove.

Za razliku od pomenutog kvarteta Srba, trio Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević biće na raspolaganju Miodragu Džudoviću i Dragoju Lekoviću, koji su preuzeli palicu od Tumbakovića.

- Ne bih njih da komentarišem, interesuju me samo igrači Zvezde i njihov stav u ovom slučaju.

(M.B)