Preokret u Junajtedu: Mata ostaje na Old Trafordu

Nije se očekivalo da će Španac produžiti ugovor sa Crvenim đavolima

Huanu Mati je istekao ugovor sa Mančester junajtedom. "Seljakali" su ga u razne klubove, a ostanak u Junajtedu se nije ni postavljao kao opcija. Međutim, klub sa Old Traforda je saopštio da je produžio ugovor sa Špancem na 2+1 sezonu.

Mata je bio slobodan u izboru nove sredine, dobijao je pozive od Kine do Amerike, bili su tu naravno i brojni evropski klubovi, kao što su Barselona, Arsenal, Galatasaraj, Fenerbahče... sve se spominjalo, samo ne i ostanak u Junatedu i upravo se to dogodilo.

Tim sa Old traforda je potpisao dvogodišnji ugovor sa Špancem sa mogućnošću produživanja na još jednu sezonu.

Veliko zadovoljstvo zbog nastavka saradnje su izrazili i klub i igrač i trener.

- Istinska mi je čast da nastavim da predstavljam ovaj neverovatni klub i naše fantastične navijače. U Mančester junajtedu sam pet godina i mogu ponosno da kažem da je Old Traford moj dom. Jedva čekam da nastavim da radim sa Oleom (Solskjerom) i njegovim fantastičnim stručnim štabom, jer je vizija koju imaju za ovaj klub istinski uzbuđujuća i veoma sam srećan što ću biti i njen deo - istako je nekadašnji igrač Real Madrida, Valensije i Čelsija.

Ole Gunar Solskjer je takođe oduševljen što će nastaviti da sarađuje sa Špancem.

Huan je savršeni profesionalac i jedan od najinteligentnijih igrača sa kojima sam ikada radio. Sjajan je primer mladim fudbalerima u svom pristupu obavezama. On razume šta znači to biti igrač Mančester junajteda - poručio je trener Junajteda.

(Telegraf.rs)