Remi Zvezde u Litvaniji: Da li su crveno-beli u finišu meča protiv Suduve oštećeni za penal? (VIDEO)

Mreže se nisu tresle u Marijanpolu

Foto: crvenazvezdafk

Crvena zvezda jeste bila bolja, Crvena zvezda jeste napadala i ređala šanse, ali je Crvena zvezda imala i sreće protiv Suduve u okviru prvog meča 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 0:0!

FK SUDUVA - FK CRVENA ZVEZDA 0:0

SUDUVA: Kardum, Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas, Verbickas (E. Jankauskas 90+), Čađenović, Matulevičijus (Golubickas 58), Tadić (Gotal 46), Topčagić.

KLUPA: Plukas, Leimonas, Hladik, Veževičijus.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić, Jovičić (Kanjas 69), Jovančić, Ivanić, Marin, Ben (Vukanović 86), Boaći (Pavkov 71)

KLUPA: Popović, Stojković, Savić Simić.

Doduše, crveno-beli s pravom mogu da budu ljuti na danskog sudiju Daugbjerga zbog detalja u 78. minutu, kada je igrač domaćeg tima Slavickas igrao rukom u kaznenom prostoru.

Direktno je uticao na igru, promenio je putanju lopte, ali je Zvezda dobila samo korner.

Nije Zvezdu hteo gol na ovom meču! Nekoliko prilika je propušteno u uvodnih 15 minuta, najbolju je imao Ben u 62. minutu, ali je pet minuta kasnije igrač domaćeg tima Kerla neometan sa pet metara šutirao pored gola.

Svi na stadionu su videli loptu u mreži Borjana...

Foto: Telegraf

Zvezda je novo evropsko putešestvije počela kao i prethodne godine1 S tim da je tada 0:0 odigrala u Letoniji, a sada u Litvaniji. U mestu gde je prošle sezone slavila sa 2:0 u 2. kolu kvalifikacija. PŠodsetimo, crveno-beli su tada izbacili Suduvu posle 3:0 na Marakani i po,menutih 2:0 u Marijanpolu.

Ben i Ivanić su otvorili seriju promašaja u 6. minutu, a zatim su i Boaći i Jovančić isprobali svoje udarce.

Trener Vladan Milojevič je bio ljut na Boaćija u 43. minutu kada nije dovoljno ispružio nogu posle jedne ubačene lopte. Da jeste, vrlo verovatno bi na semaforu stajalo 0:1. Tri minuta ranije Milunović je sprečio opasnu kontru Suduve.

Drugo poluvreme je počelo nervoznom igrom na obe strane, a onda je Borjan u 62. minutu odbranio šut domaćih igrača sa nekih šest, sedam metara. Već u narednom napadu Ben je promašio zicer. Izašao je sam ispred Karduma koji je skrenuo loptu u korner.

Pet minuta kasnije viđena je pomenuta najbolja prilika za Suduvu, ali i debi Španca Hozea Kanjasa za Zvezdu. Milojević je ubacio i pavkova i Vukanovića, ali oni nisu doneli promenu rezultata.

Sve će se rešavati u revanšu koji je na programu za sedam dana na Marakani. Pomenimo i to da će pobednik ovog dvomeča u 2. kolu igrati protiv boljeg iz duela Helsinki - Toršavn, a da je finski tim slavio sa 3:0 u prvom meču.

(Telegraf.rs)