Dirljiva ispovest: Bila sam na ivici smrti, a onda je Miha rekao: "Dovedite mi to dete"!

Iako joj je spasio život, Nikolina Radunović, nije se posle upoznala sa svojim spasiocem

Foto: Tanjug/AP/Facebook/Nikolina Radunović

Evropu je pogodila vest o bolesti Siniše Mihajlovića, ali ceo region je zaplakao kada se nakon te objave javila Nikolina Radunović iz Podgorice i podelila sa ljudima svoju životnu priču, kako joj je upravo legendarna levica Zvezde, Lacija i Intera podarila nadu da preživi.

Podsetimo, pre 19 godina Miha joj je omogućio transplataciju srcu i celu negu koja je bila potrebna, sve kako bi mala devojčica izrasla u devojku kakava je danas.

U razgovoru za Novosti, Nikolina je rekla da nije očekivala da će njena objava na Fejsbuku tako odjeknuti i da će je pogledati toliki broj ljudi. Rekla je da je imla i ima samo jednu želju, da to vidi samo jedna osoba - Siniša Mihajlović.

- Volela bih da moj glas dođe do njega. Da nije bilo Siniše, ko zna kojim putem bi otišao moj život. On je moj spasilac, čovek za koga je moj život i te kako vezan. Dobrotvor i humanista - rekla je za Nikolina.

Njoj su pri rođenju ustanovljene srčane mane opasne po život. Četiri godine trajala je borba njenih roditelja i najbližih za njen život, a onda se odjednom, niotkuda, pojavio on i sve promenio.

Siniša Mihajlović bio je čalan reprezentacije na EURU 2000. godine; Foto: MN Press

Tih godina niti se mogo znalo o toj anomaliji, niti je postojala ikakva mogućnost da se operacija izvrši u regionu, a o sakupljanju novčanih donacija u prvim godinama po izlasku iz ratnih '90. da i ne govorimo.

Jedan zajednički prijatej je ''krivac'' zato što je Nina ipak operisana.

Imala je četiri i po godine kada je uspešno operisana u Rimu 19. aprila 2001.

- Na prostoru bivše Jugoslavije nije bilo moguće obaviti intervenciju. Šansa se pojavila u Londonu, ali se sredstva nisu mogla prikupiti. Radilo se o kompleksnoj srčanoj mani sa kojom se medicina do tada jako retko sretala. Siniša Mihajlović je sasvim slučajno saznao za moj problem, i to preko našeg zajedničkog prijatelja koji je sada, nažalost, pokojni. I on je, kao i Siniša, bio iz Borovog Sela kod Vukovara. Nije znao ni ko sam, niti odakle, već je samo poručio - "Dovedite mi to dete!" - vrlo emotivno priča Nina o tim danima.

Mihajlović je tada bio igrač Lacija i jedan od važnijih šrafova te legendarne ekipe sa početka 2000-tih.

- Uspeo je da mobiliše ceo tim kako bi mi se pomoglo. Najviše novca uplatio je Siniša, a ostatak fudbaleri rimskog kluba. Operisana sam, vratila se u život i, kao što vidite, danas potpuno normalno funkcionišem, živim i ništa mi nije uskraćeno. Nisam jedina kojoj je on pomogao, jer ih je zaista mnogo. Nikada se nije zbog toga eksponirao, jer je to radio kao pravi vernik i humanista - ponosna je Podgoričanka što je imala takvog čoveka i takvu ekipu pored sebe u najtežim trenucima.

Siniša Mihajlović u periodu kada je nosio dres Lacija i kada je pomagao Nikolini; Foto: Profimedia/AFP

Prošle su skoro dve pune decenije, Nina i dalje živi u Podgorici dok je Mihajlović često menjao boravišna mesta, pogotovo poslednjih godina od kada je trener. Iako joj je mnogo pomogao, Nikolina nikada nije upoznala svog spasioca.

- Siniša je deo mog života, iako ga ne poznajem. Ljubav koju osećam prema njemu je zaista posebna i ne može se opisati rečima. I zbog svega toga jako me pogodila vest da je bolestan. Nisam mogla da verujem da se nekoj osobi poput njega nešto slično može desiti. Mnogo me pogodila to saznanje i nateralo da napišem poruku za koju nisam očekivala da će izazvati ovakvu buru. A tekst je nastao iz srca i dubine duše.

Sam Siniša je u svom emotivnom pismu posle objave da je bolestan poručio da je primio hiljade poruka i da ih je sve pročitao, kao i da je svaku poruku doživeo kao milovanje.

VIDEO: Savo Milošević zamalo zaplakao kada je pričao o Mihajloviću

(Telegraf.rs)