Siniša, nemoj da zgasne žestina, idemo kući kao pobednici: Dečak uputio Mihi dirljivu poruku (VIDEO)

Srpski trener dobio je ohrabrenje i od lekara, ali i sa pomalo neočekivane adrese

Foto: Tanjug/AP

Mihajlović je u subotu objavio da boluje od teške bolesti i jedan italijanski 14-godišnjak iz Fođe mu je poslao emotivnu video poruku preko Jutjuba.

- Kada dobiješ takve vesti, imaš utisak da će sve oko tebe da eksplodira. Ali onda shvatiš koliko je dragoceno to što imaš oko sebe ljude koji te vole i podržavaju i daju ti energiju. Ja sam odlučio da se suprotstavim bolesti sa žestinom, agresivnošću i bez okevanja da bih je pobedio. Siniša, video sam da si pogledao realnosti u lice i da hoćeš da se boriš odlučno. Mogu ti samo reći da tu odlučnost sačuvaš i održiš. Ova utakmica traje više od 90 minuta i hajde da smislimo kako da se zajedno kući vratimo kao pobednici - rekao je 14-godišnji Nikolo Basta Siniši Mihajloviću.

Basta se putem Ohrabrenje je stiglo i od lekara iz Bolonje...

- U poređenju sa periodom od pre deset godina napravili smo veliki napredak. Samo prošle godine je izvršeno 190 transplantacija, od čega su 47 bile transplantacije koštane srži iz naših zaliha i donora - kaže doktor Instituta za hematologiju Mikele Kavo za bolonjski Il Resto del Karlino.

Kada je reč o Mihajloviću, on ima akutnu leukemiju koja na februarskim testiranjima nije otkrivena, ali su prema rečima Kava, šanse za borbu sa tim oblikom bolesti i dalje dobre.

- Faza dijagnoze je sada kada se određuje genom i na osnovu toga se razvija terapija, kreirana od određenih lekova. Ovaj medicinski napredak je omogućio utrostručavanje šansi za preživljavanje pacijenata, a u drugim slučajevima akutne ili uznapredovale leukemije, šanse za oporavak mogu da budu i do 90 odsto - navodi doktor.

Da podsetimo, Mihajlović je započeo svoju borbu sa leukemijom dan ranije nego što je predviđeno. On je za vikend rekao da će prva terapaija krenuti od utorka, ali se već u ponedeljak pojavio u bolnici Sant Orsola.

VIDEO - Savo Milošević zamalo zaplakao kada je pričao o Mihajloviću

(Telegraf.rs)